En uke fylt med magi, Winding Refn og kaninhull

blu-ray-1024x588Høstferien er over, og da er det rett tilbake med utgivelser på blu-ray. Denne uka frister med et variert utvalg av fokustitler.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Now You See Me 2

Now You See Me 2Siden de rundstjal den korrupte mangemilliardæren Arthur Tessler i forrige film, har trylletyvene i “The Four Horsemen” ligget lavt – og opparbeidet seg status som en slags samtidens svar på Robin Hood. Dvalen blir imidlertid av det kortvarige slaget når Tesslers uekte sønn, Walter, kidnapper og tvinger banden til å stjele en teknologisk duppeditt med stor verdi. Selvfølgelig den største utfordringen gruppen har stått overfor til nå. Dette er jo en oppfølger, tross alt.

Det er nok ikke mange som hadde forutsett at det kom til å dukke opp en oppfølger til “Now You See Me”, men det gjorde det altså. Øystein T. Drabløs anmeldte filmen og endte opp med terningkast to i sin anmeldelse.

2. The Neon Demon

The Neon DemonHer kommer noen utvalgte ord om “The Neon Demon” som ble anmeldt av John Fredrik Kristiansen: En film trenger ikke et plot. En film trenger ikke karakterer. En film trenger ikke lyd. Det eneste som har fulgt film siden premièren i 1895 er musikk og bilder i bevegelse. Skjønt, noen ganger har de heller ikke hatt musikk, ei heller har bildene beveget stort på seg, og likevel har de vært framifrå eksempler ad mediet. Altså—film er, i all hovedsak, bilder (i flertall).

Winding Refn lager alltid interessante filmer, og “The Neon Demon” var intet unntak – skal vi tro herr Kristiansens ord. Les gjerne hele anmeldelsen for å se hvorfor det ble toppkarakter på denne filmen.

3. Alice Through the Looking Glass

Alice Through the Looking GlassAlice er skipskaptein blitt, men finner ved sin hjemkomst ut at beileren hennes fra forrige film har arvet selskapet hun jobber for, og nå sikter på å ruinere henne. Anledningen er med andre ord ypperlig for et bytt besøk til Eventyrland, der Hattemakeren har gått i full My Chemichal Romance-modus fordi han mistenker at familien han trodde var tatt av dage, kan tenkes å være i live. Det blir altså opp til Alice å reise tilbake i tid, for å finne ut av hva som hendte med Hattemaker-klanen dagen de sist ble sett i live.

Når vi snakker om overraskende oppfølgere, så står denne filmen høyt på listen. At den leverer til terningkast to er derimot ingen overraskelse. Øystein T. Drabløs anmeldte filmen, og hele anmeldelsen hans finner du her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • A Hologram for a King
  • Banshee – Complete Series
  • Banshee – Sesong 4
  • Den Lille Prinsen
  • Disney Princess Box
  • Sherlock – Sesong 1-3 + Spesialepisode