5
En verdig avslutning

Tittel:
Harry Potter og dødstalismanene - del 2
Sjanger:
Drama, Eventyr, Fantasy
Varighet:
2 t. 10 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Daniel Radcliffe
  • Emma Watson
  • Rupert Grint
  • Alan Rickman
  • Ralph Fiennes
Regissør:
David Yates

Så var Harry Potter-eventyret over. Omsider ..?

Historien om Harry Potter har en unik i plass i min oppvekst. Og mange andres, for den saks skyld. Da jeg begynte å lese bøkene var jeg på Harrys alder, og etter hvert som Harry vokste, vokste jeg – sånn cirka i samme tempo. Noe slikt vil aldri skje igjen.

Filmversjonene av bøkene har stort sett tilfredsstilt de fleste, selv om de er svært forskjellige. Noen er selvfølgelig bedre enn andre – noen så gode at jeg følte jeg hadde sett filmen før, kun fordi jeg har lest boka. Strålende adapsjon, med andre ord.

Jeg har imidlertid alltid sagt at denne historien ikke gjør seg på film. Serieformatet ville ytt historien rettferdighet. Bak en massiv og kompleks historie lurer nemlig små, finurlige detaljer – ja, uviktige for historien, selvfølgelig, men likevel det som gjør bøkene uendelig mye bedre enn filmene.

Nå er altså det hele over.

Men på en verdig måte. Den åttende og siste filmen er akkurat så episk som jeg på forhånd hadde forventet. Hadde den imidlertid vært så episk som jeg hadde håpet, hadde den nådd helt opp. Det er nemlig et godt stykke mellom detaljnivået i denne filmen satt opp mot “Ringenes Herre: Atter en konge” eksempelvis. Jeg finner det litt rart, men så henvender Harry Potter seg i større grad til barn enn det Uruk-haier gjør.

Alt i alt – likevel fantastisk. Gripende, rørende, spennende, morsomt … og verdig.

Noen vil kanskje være sultne på mer. Jeg er temmelig mett. Nå går livet videre.