3
En vinterskrøne

Tittel:
Winter's Tale
Sjanger:
Drama, Fantasy, Romantikk
Varighet:
1 t. 58 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Colin Farrell
  • Jessica Brown Findley
  • Russell Crowe
  • Jennifer Connelly
  • William Hurt
  • Will Smith
Regissør:
Akiva Goldsman

“Winter’s Tale” skulle være et romantisk eventyr. Men det ble en romantisk skrøne.

Peter Lake (Colin Farrell) er en tyv, men ettersom han er hovedpersonen er han naturligvis også en kjekk, pålitelig og velmenende kjernekar. Som seg hør og bør. Han bryter seg inn hos Beverly (Jessica Brown Findlay), men ender opp med å ikke stjele annet enn hjertet hennes. For en fyr!

Haken ved det hele er at en tidligere arbeidsgiver (Russell Crowe) er ute etter Lake og klarer å gjøre livet hans ganske surt. Lake har nemlig fiender på feil side av skjærsilden. Hans skjebne kan stå på spill! Hjelpes.

Filmen er altså fantastisk, men bare i én forstand: Den inneholder urealistiske elementer. Uheldigvis fremkaller disse elementene bare én reaksjon: “Javel, greit.”

Colin Farrell gjør seg godt som sitt vante seg. Filmen forsøker å være pretensiøs som en hest med sommerfuglvinger, men Farrell temmer den til en viss grad.

“Winter’s Tale” er flåsete i både tematikk og gjennomføring. Tematikken kan unnskyldes. Gjennomføringa er uheldig. På slutten henvender den seg til publikum og minner oss om at vi alle har en skjebne som vil utspille seg. Jo, takk.

Filmen er absolutt ikke alt den kunne vært, men målgruppa klarer nok å se forbi svakhetene.

Skrøner kan jo være underholdende, de.