2
Enden er nær – og godt er det

Tittel:
Paranormal Activity: The Ghost Dimension
Sjanger:
Grøsser
Varighet:
1 t. 28 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Chris J. Murray
  • Brit Shaw
  • Ivy George
  • Dan Gill
  • Olivia Taylor Dudley
  • Chloe Csengery
Regissør:
Gregory Plotkin

Denne serien burde vært død og begravet for lenge siden.

Dette er den sjette filmen i den høyst unødvendige “Paranormal Activity”-serien og heldigvis er det også den siste. Om jeg må trekke fram noe positivt med “The Ghost Dimension” så sender denne filmen serien tilbake på rett spor etter den store avsporingen med “The Marked Ones” – som vil stå igjen som intet annet enn forvirrende vås.

Denne gangen er Katie og Kristi nemlig tilbake igjen, hvor en familie flytter inn i et hus på tomten der søstrene pleide å bo. Og denne gangen skal tydeligvis ringen avsluttes. Barnet i familien er født på den sjette dagen i den sjette måneden i det sjette året, så hennes blod må brukes for å vekke demonen som Katie har hatt etter seg hele livet. Og jul med din glede, det hele skjer i jula!

Dessverre hjelper det ingen verdens ting. Det virker ikke som om produsentene selv skjønner hva som var den største fascinasjonen med “Paranormal Activity”. Oppfølgerne makter ikke å nå opp til den samme “uncanny” skrekken som forgjengeren består av. Men det er også fordi at ondskapen slettes ikke er skjult eller hemmelig i fortsettelsene. I stedet er monsteret så mediekåt at den ikke klarer å la være å vise seg fram for kamera og dermed ødelegge alt.

Ikke nok med at monsteret er en flytende (og altfor synlig) masse som smyger seg ut av skygger og tak, men vi har i tillegg 3D-effektene som bare kommer til å irritere. Hvem har lyst til å sitte med ubehagelig 3D-briller som gnager på ørene dine og likevel se dobbelt? Det var kanskje litt interessant at de lekte med det visuelle til å begynne med, men til syvende og sist er ikke dette effekter som skremmer. Det irriterer mer enn det underholder.

Mens “Paranormal Activity” bygget seg opp sakte, brukte samme bilderamme og klarte å skremme på forskjellige måter hver gang, feiler oppfølgerne og utsetter oss for så mange simple skvettescener at den avslører sin egen tomhet. Alene står den filmen som en god og skremmende mockumentary. De andre fremstår dessverre som fjollete wannabes.

Kort oppsummert er “The Ghost Dimension” en dårlig kopi av “Poltergeist”. Vi kan også kalle det seriens julespesial. Uansett blir det ikke bra. Bli heller hjemme i sofaen hvis du skulle ønske å se en skummel film til halloween. Det er ingen skrekk å finne her.