4
Enkel moro

Tittel:
Easy A
Sjanger:
Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 32 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Emma Stone
  • Amanda Bynes
  • Penn Badgley
Regissør:
Will Gluck

Det å lage komedier har det siste tiåret vist seg å være svært vanskelig. Heldigvis kommer det et og annet nokså morsomt i ny og ne.

“Easy A” retter seg i langt større grad mot unge jenter enn gutter. Sånn sett rake motsetningen av “Hangover”-filmene. Jeg ble likevel – som voksen mann – temmelig begeistret over den, og kanskje spesielt filmens hovedkarakter Olive, spilt av Emma Stone.

Det som skjer er kort sagt at Olive kommer i skade for å spre et rykte om seg selv. Deretter finner hun stor nytteverdi av ryktespredning. Men så baller det etterhvert på seg.

Jeg vil kanskje ikke beskrive filmen som noen utpreget komedie. Den har såpass mye romantikk, eventuelt mangel på romantikk, at det må kalles en romantisk komedie. Det stilles sånn sett ikke fryktinngytende krav til masse leverdig. Er du imidlertid en av de som faller litt for Emma Stones karakter, kan du komme til å le deg halvskakk på temmelig kort tid.

Og det er jo det det handler om.

Problemet er nok at veldig mye står og faller på nettopp dette. Seerens forhold til Olive. Uten god kjemi blir resten bare rør.