4
Enkelt og greit

Tittel:
Here Comes the Boom
Sjanger:
Komedie, Sport
Varighet:
1 t. 45 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Kevin James
  • Salma Hayek
  • Henry Winkler
  • Greg Germann
  • Gary Valentine
  • Bas Rutten
Regissør:
Frank Coraci

“Kongen av Queens”-stjerna Kevin James er nå oppe i knestående, men bare så vidt det er. “Here Comes the Boom” er i hvert fall et steg i riktig retning.

Verken “The Dilemma” eller “Zookeeper” falt i særlig god jord, og Kevin James har vel knapt gjort annet enn å sverte eget navn siden den middelmådige sitcom’en “Kongen av Queens”. Tiden er med andre ord inne for å redde seg selv, og selv om aksjonen ikke er unnagjort over natta er det sikkert godt å være igang.

Som tittelen på anmeldelsen antyder er handlingen lett å svelge – Kevin James spiller en fysikklærer som trøbler med å rekke egne timer, og det på en skole som står foran massive kutt. Når de ansatte får beskjed om at musikkundervisningen blir lagt ned setter Kevin James ned foten og påtar seg oppgaven med å samle inn penger nok til at lærerkollegaens jobb skal bestå.

Men hvordan? Nesten ingen andre lærere gidder å bruke av egen fritid på å samle inn penger. Bare Salma Hayek stiller.

Mixed martial arts blir løsningen for tjukkasen. Ved å fungere som en potetsekk som andre kan banke opp begynner pengene å trille inn. Og etter hvert som tiden går lærer han seg et og annet knep.

“Here Comes the Boom” er på sett og vis bare en parodi på alle andre slike slåss-i-bur-filmer. Men som komedie gjør den jobben – ett av filmens øyeblikk var faktisk så morsomt at undertegnede begynte å grine. Men – det er likevel litt lenge mellom hver gang det er noe å flire av.

Filmen kompenserer med nokså røffe slåssescener og omhyggelige skildringer av ubehag, og sjangermiksen vi sitter igjen med kan være tilfredsstillende nok om man ikke har noe særlig annet å ta seg til. Det er “Here Comes the Boom” et anstendig eksempel på.