Episk stjernekrig og norsk animasjon

blu-ray-1024x588Dette er uka hvor Star Wars lander på blu-ray!

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens Noen tiår etter at Luke Skywalker, Han Solo og prinsesse Leia ordnet fred og ro i galaksen langt, langt borte, står de alle foran nok en trussel: The First Order, ledet av unge, ukarismatiske General Hux og den hissige Kylo Ren, begge på kommando fra en snåling ved betegnelse Supreme Leader Snoke. Nåden er sped i deres klanderverdige selskap.

Auraen er langt koseligere rundt Stormtrooper-desertøren Finn og skraphandler-baben Rey, som smått tilfeldig finner sammen under kaotiske omstendigheter. Rey fant nemlig en droide ute i Jakku-ørkenen som bærer på et svært verdifullt skattekart – der selve skatten er Luke Skywalkers nye bostedsadresse. Ja, for Luke har gått i skjul. Den siste jediridder, mannen som kan bringe Kraften i balanse, har lekt gjemsel med både lyse og mørke krefter i en årrekke.

Det er få filmer som er blitt snakket så mye om som den siste Star Wars-filmen. Sindre Grading både så og anmeldte den, og du finner begrunnelsen bak terningkastet – som ble fem – i anmeldelsen hans.

2. Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa Igjen flytter vi inn i det lystige kollektivet på Flåklypatoppen, der Solan, Ludvig og Reodor gjør seg klare til å delta i det legendariske osteløpet – et kappløp der formålet er å frakte en ostebit i sin helhet fra nabobygda Slidre til Flåklypas såkalte sentrum. På startstreken stiller forøvrig også representanter fra Slidre – ved meieribestyrer Ollvar O. Kleppvold og hans assistent Emmanuel Desperados – i et race der nabobygdenes ære står på spill. For ikke å nevne hus og hjem. Herr Gundersen har nemlig inngått et kostbart veddemål med meieribestyreren, noe han selvfølgelig ikke har tatt seg bryet med å fortelle til Reodor.

Øystein T. Drabløs anmeldte de siste sprellene til Solan og Ludvig til terningkast fem. Hele anmeldelsen til Øystein finner du her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Banshee – Sesong 3
  • Beck 32
  • Falling Skies – Sesong 5
  • Mistress America
  • Silicon Valley – Sesong 2
  • The Diary of a Teenage Girl
  • The Following – Den komplette serien