“Episode VII” bytter manusforfattere

J.J. Abrams og Lawrence Kasdan skal videreutvikle Michael Arndts manus.

Da Disney kjøpte Lucasfilm og annonserte en ny runde “Star Wars”-filmer, satte det både forhåpninger og sinner i kok verden over. Man ble allikevel beroliget over at Michael Arndt, mannen bak “Toy Story 3”, skulle føre filmen i pennen.

Nå takker imidlertid Arndt for seg. Fra nå av skal regissør J.J. Abrams og “Star Wars”-legenden Lawrence Kasdan videreutvikle manuset.

En noe merkelig utvikling, da det var antatt at Arndt ikke bare skulle skrive den første filmen, men også de to neste i den nye trilogien. Men når Arndt nå har forlatt skipet, faller ansvaret på Abrams og Kasdan.

Med tanke på at førstnevnte også skal regissere filmen, og at Kasdan har en CV som inneholder ting som “Imperiet slår tilbake” og “Indiana Jones og jakten på den forsvunne skatten”, bør det ikke sette prosjektet så altfor langt ute av kurs. Disney og Lucasfilm satser fortsatt på premiere i 2015.

Det er ifølge ryktene ingen dramatikk bak Arndts avskjed, det skal kun være kreative uenigheter om hvordan historien skal legges opp. Lucasfilm-president Kathleen Kennedy roser imidlertid jobben Arndt har gjort så langt.

– Michael har gjort en strålende jobb til nå. Jeg er veldig opprømt for historien vi har, og er helt i skyene over at Larry (Kasdan) og J.J. skal jobbe videre med manuset. Få kjenner “Star Wars”-universet bedre enn Larry, sier Kennedy i en pressemelding.

Er dette et tegn på trøbbel i “Star Wars”-paradiset eller et nødvendig steg videre? Hva tror du? Sleng gjerne ut din mening i kommentarfeltet.