1
Er dette årets kalkun?

Tittel:
Skvis
Sjanger:
Drama, Familie
Varighet:
1 t. 15 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Julie Nordhuus
  • Elise Strømberg Mærlie
  • Marthe Vonheim
  • Hanne Øberg
Regissør:
Kathrine Haugen

16 år. Dette er den tiden du senere med grøsninger vil se tilbake på og tenke “fy faen, for en idiot jeg var”.

Dette er 75 minutter av ditt liv du aldri får igjen og gjerne skulle brukt på noe annet. Filmen virker til og med lengre enn den er, og det skyldes at den er smertefull tortur for oppegående mennesker. Jeg tror ikke jeg fant én ting verdt å reflektere over i denne filmen. Det er rett og slett bortkastet tid.

Når sant skal sies aner jeg ikke hva filmen handler om. Handler den om vennskapet til en venninnegjeng? Det var ikke en kjær gjeng jeg noensinne kunne tenke meg å bruke fem minutter på. Og hvorfor heter filmen “Skvis”? Skvises det i denne filmen? 16-åringer skviser jo mange kviser, men svært få hadde hudproblemer i filmen. Skviser den livskraften ut av tilskuerne? Absolutt.

Jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal starte. Skuespillet var elendig, ikke at de hadde så mye å spille på, siden de hadde et, om mulig, ennå verre manus med idiotiske, ryggløse og personlighetsløse karakterer. Den verste replikken i filmen er definitivt “jeg elsker deg” som en gutt sier til en jente han har kjent i to korte dager. Da dør du litt inni deg selv av pinlighet, og katastrofen er et faktum.

Man kan lure på hvorfor de i det hele tatt bestemte seg for å lage denne filmen. Det er som om de ville filmatisere tegneserieheftet Wendy – og ja, det er like kjedelig som det høres ut. For Guds skyld, ikke se denne!