2
Er dette kødd?

Tittel:
Wide Blue Yonder – Begravelse til besvær
Sjanger:
Drama, Komedie
Varighet:
1 t. 29 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Brian Cox
  • Lauren Bacall
  • James Fox
  • Hege Schøyen
  • Ingrid Bolsø Berdal
  • Kåre Conradi
Regissør:
Robert Young

De mest oppegående av oss kjenner umiddelbart igjen Brian Cox. Og på dette bildet står han sammen med Kåre Conradi og Ingrid Bolsø Berdal. Hva i all verden?

Nei, det er ikke kødd. I en norsk-britisk samproduksjon, som har tatt en halv evighet å lage, møtes de tre pluss Sverre Anker Ousdal, Hege Schøyen, Lauren Bacall og James Fox, som sammen utgjør “Wide Blue Yonder” sitt imponerende ensemble.

Og det er “Sherlock Holmes“-Fox og “Coriolanus“-Cox som leder an. Cox har mistet sin nære venn Skipper, og vennen skal nå begraves – men ikke pokker om det skal skje i jorda! Etter et langt liv på havet anser Cox det som sin siste oppgave å se til at Skippers kiste havner på sjøen – ikke i noe forbaska jord. Fox er bidragsyter, i mangel på noe bedre å bruke tida si på.

Ved siden av denne kampen slår Kåre Conradi og Ingrid Bolsø Berdal et lite slag for klissklasset – mer spennende er ikke historien.

Sett bort ifra det surrealistiske aspektet ved at Haugesund-folk snakker gebrokkent engelsk, er dette en heseblesende, men uhyrlig lite engasjerende opplevelse. Og de skarve øyeblikkene som etter planen skulle være morsomme, ville jeg med stort hell erstattet med Morten Ramm og John Brungots slapstick-humor – det hadde passet betraktelig mye bedre.

Og litt mer stakkato motorikk hadde for øvrig understreket den voldsomme likheten til Postman Pats landlige univers. Slikt burde kanskje vært et pluss i margen … Men det er ikke det.

Det er synd å ikke kunne peke på noe særlig positivt ved “Wide Blue Yonder”. Det ligger et solid stykke pågangsmot bak produksjonen, og ambisjonen er jo i det minste festlig. Men resultatet – vil neppe fenge mange.