3
Estetisk krigføring

Tittel:
Immortals
Sjanger:
Action, Drama, Eventyr
Varighet:
1 t. 51 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Henry Cavill
  • Mickey Rourke
  • Freida Pinto
  • Luke Evans
  • Isabel Lucas
  • John Hurt
Regissør:
Tarsem Singh

Produsentene bak lekre “300″ har nok en gang forsøkt å blande blodig krig med filmatisk estetikk. Synd historien ikke er like gripende denne gangen.

For det skorter i grunnen ikke på estetikk. Alt fra templer til rustninger til folks tryner glitrer like billedskjønt som vårens første snøklokke. Ja, bortsett fra Mickey Rourke, da – men det er jo Mickey Rourke, så det gjør ikke noe. I tillegg spiller han skurken også her – King Hyperion, mannen som jakter en bue som kan slette menneskeheten “from the face of the earth”.

Heldigvis er det gutteskjønne, men heite Henry Cavill som må stoppe ham. Det gode mot det onde. Det pene mot det stygge.

Cavills karakter Theseus er uviten tatt under Zeus’ vinger, da også gudene finner det trivelig å speide over jordnære mennesker – i dobbelt forstand. Og med skinnende guder i ryggen, krigerske ferdigheter selv King Leonidas ville vært stolt av, og et sabla godt motiv bærer det etter King Hyperion og hans horder behjelma eksempler på laber motorikk og reflekser.

Det aller morsomste med filmen er når gudene seiler ned fra sitt eget rike og dæljer løs på slemmingene med Zack Snyders betakende elegans og rytme. Bare synd Zeus egentlig ikke tillater det, og sanksjonerer enhver gud som griper inn i menneskelige affærer.

Men selv om filmen blir aldri så vakker skorter det en hel del på historie, formidling og innpakning. Det kunne i tillegg gjort seg med litt mer humor, hvilket absolutt er lov i denne typen sjanger. Men lekkert er det – og dét kommer vi ikke unna.

PS! Henry Cavill skal spille Superman i Zack Snyders filmversjon av tegneseriefiguren. Denne kommer imidlertid ikke på kino før sommeren 2013.