Fabelaktig uke for hjemmekinoene

blu-ray-1024x588Uke 24 er særedels sterk for alle hjemmekinoer der ute. Opptil flere filmer er verdt å ta med seg hjem.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Big Hero 6

Big Hero 6 Hiro Hamada er riktignok fjorten år, og han er kanskje litt sutrete, men dette er ikke historien om gutten som ikke fikk roboten han ønsket seg. Hans storebror Tadashi har nemlig et studiepoeng eller tjuefem i kybernetikk, og Baymax er det banebrytende resultatet av Tadashis nyeste skoleprosjekt: Å skape en helautomatisert sykepleier-robot, som kan stille diagnose, behandle og trøste hvem som helst på et laserblikk.

Dette gjør Hiro tent på å bruke sin egen hjerne til noe fornuftig, og snart er han i gang med en oppfinnelse som han håper skal sikre ham en plass i brorens forskningsgruppe. Det hele går forferdelig galt på visningsdagen. Det bryter ut brann på universitetet, og flammene sluker alt Hiro har arbeidet med. Men Hiro begynner å ane skittent spill når han oppdager at noen i byen har begynt å masseprodusere oppfinnelsen hans.

Disneys nyeste tilskudd til sin Klassiker-stamme har vokst med denne filmen. Ikke bare fordi det er blitt én film til i rekken, men også fordi denne fikk terningkast fem da Håkon Marcus anmeldte filmen.

2. What We Do in the Shadows

What We Do in the Shadows Filmens premiss baserer seg på et kamerateam som har fått ubegrenset tilgang til et vampyrkollektiv i Wellington. For første gang får en mulighet til å samle historisk empiri om vampyrsamfunnet i New Zealand, som viser seg å være ganske så omfattende. De uidentifiserte dokumentarskaperne har sikret seg en småfiks klausul i kontrakten – en lovnad om ikke å bli spist, men anslaget understreker at teamet bærer krusifiks – sånn i tilfelle.

Da ruller vi nok en femmer til en av ukens utgivelser på blu-ray. Denne gang dreier det seg om en herlig vampyrfilm, hvor Thor Benjamin Brekken utdyper grunnlaget for det sterke terningkastet i anmeldelsen sin.

3. Sauen Shaun

Sauen Shaun Sauen Shaun syns det er sheept å jobbe på gården dag ut og dag inn, og blir plutselig inspirert til å gjøre noe med det. Sammen prøver husdyra på kreativt vis å få bonden til å sovne så de selv kan ta seg noen timers ferie. Planen går selvfølgelig helt skeis, og alle sammen havner etter hvert i noe så ukjent og nifst som storbyen. Forutsigbare og fullstendig uoriginale situasjoner følger.

Vi skal et lite hakk ned på karakterstigen og ender opp, via Thomas Litherlands anmeldelse, opp på terningkast fire for “Sauen Shaun”.

4. Unbroken

Unbroken Jolies historie omhandler Louis Zamperini, en OL-utøver hvis løpeferdigheter blir overraskende unyttige som fange i japanske krigsleirer. Det var også vanskelig å løpe fra de 47 dagene og nettene han tilbrakte i en livbåt midt i Stillehavet. Men skitt au – det ville kanskje vært for mye å be om uansett. Gjerne slik man ser i filmer hvis manuskript ikke er basert på noe som helst.

Sindre Grading slo i bordet med en firer da han anmeldte Angelina Jolies krigsdrama. Les gjerne hele Sindres anmeldelse her.

5. Blackhat

Blackhat Hemsworth spiller hackeren/fengselsfuglen Nick Hathaway, som blir hyret inn av FBI for å fakke et nettroll litt utover det vanlige. I stedet for stygge kommentarer på Dagbladets debattsider, har denne cyberterroristen latt fingerferdighetene gå utover et kinesisk atomkraftverk og amerikanske soya-priser. FBI er dessverre ikke veganere, og slipper Hathaway løs med sitt dødeligste våpen i hånd: Qwerty-tastaturet.

Kan Michael Mann ha mistet grepet etter store filmer som “Heat” og “The Insider”? Om du leser terningkast 3-anmeldelsen til Øystein T. Drabløs så kan du finne svaret.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Chocolate Strawberry Vanilla
  • Demonic
  • The Ouija Experiment
  • Wyrmwood