5
Faktisk både romantisk og morsom

Tittel:
Love, Rosie
Sjanger:
Drama, Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 42 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Lily Collins
  • Sam Claflin
  • Christian Cooke
  • Jamie Winstone
Regissør:
Christian Ditter

De britene, altså. De kan det med å sjarmere publikum med sine herlige romantiske komedier.

Her har de plassert den særdeles søte Lily Collins i rollen som Rosie. Rosie er bestevenn med Alex (spilt av Sam Claflin), og selv om de kanskje ikke innser det selv, har de en helt spesiell kjemi som få par bare kan drømme om. Men de vet ikke dette selv – i hvert fall ikke før det er for sent. Brått har Rosie et barn og blir boende i England, selv om planen var å studere i USA sammen med Alex. Men selv om Alex er på den andre siden av kloden, og de begge lever hvert sitt liv så er det noe som stadig trekker dem tilbake til hverandre. Er de ment for hverandre?

Det skal ikke mye til for å innrømme at dette plottet høres ekstremt traurig ut, men det er noe med hvordan britene smeller sammen en romantisk komedie, som virkelig treffer der den bør. “Love, Rosie” er utrolig dyktig på å ta med sitt publikum på en søt og herlig reise, hvor latteren sitter løst og tårene kan trille om man lar seg rive med.

Og selv om filmen er veldig trygg, bygger den kraftig på kjemien mellom Collins og Claflin. Heldigvis gjør den helt rett i dette, for filmens store bragd er hvordan Lilly Collins og Sam Claflin spiller mot hverandre. De bærer hver eneste scene i filmen – både sammen og hver for seg. Og når deres kjemi er såpass god, så faller alle brikkene på plass også. Man blir med på reisen uten å stille de store spørsmålene.

Til og med ørsmå feil i filmen er lett å overse når fortellingen mellom disse to sjelene foreviges på film.

Det svakeste med filmen setter dog noen dype og unødvendige spor. Noen av personene som våre to hovedkarakterer omgir seg med, på hver sin kant, føles ytterst overfladiske og gir ingen spesiell substans til filmens historie. Joda, man trenger noe føde for å gi Alex og Rosie mer motivasjon til å føle enda sterkere for hverandre, men på det feltet bommes det litt. Jeg hadde fint klart meg med mer fokus på de to det virkelig gjelder. Selv om det er forståelig at de er nødt til å ha litt intriger for å skape en forståelig dynamikk i filmens historie.

“Love, Rosie” er friskt nok en romantisk komedie som treffer på både romantikken og humoren. Mer slike sjangerfilmer, takk!