5
Feelgood bipolaritet

Tittel:
Silver Linings Playbook
Sjanger:
Drama, Komedie, Romantikk
Varighet:
2 t. 2 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Bradley Cooper
  • Jennifer Lawrence
  • Robert DeNiro
  • Jacki Weaver
  • Chris Tucker
Regissør:
David O. Russel

Oscar-kandidaten “Silver Linings Playbook” overbeviser med fantastisk skuespill og hjertevarme.

Hissigpropp-regissøren David O. Russel er tilbake, og har denne gangen laget film av Matthew Quicks bok om to bipolare menneskers noe spesielle kjærlighet.

Bradley Cooper spiller den tidligere læreren Pat, som etter å ha klikket i vinkel på konas elsker har tilbragt de siste åtte månedene på en mentalinstitusjon. Når han slipper ut har han kun et mål for øyet: vinne kona tilbake – selvfølgelig mot venner og families bedre viten. Men når den eksentriske og søte Tiffany (Jennifer Lawrence) banker på døren, får Pat en ny mening med tilværelsen.

“Silver Linings Playbook” er en film som først og fremst overbeviser på prestasjonssiden. Bradley Cooper viser en dybde man ikke trodde var mulig fra den karen, Jennifer Lawrence er like fengslende som i sitt “Winters Bone”-toppnivå, og til og med Robert DeNiro får æren av sin beste rolle på et tiår. Det er jaggu ikke snaut.

Resten av filmen er relativt konvensjonell og klassisk i formen. Det er først og fremst de eksentriske karakterene som gjør “Silver Linings Playbook” til noe spesielt.  David O. Russels manus er sterkt, og gir hver karakter god dybde. Filmens mange biroller føles alle gjennomførte og velutviklede, med sine egne sidehistorier. Historien ellers er fortalt i ulike former før, men fortelles meget godt også her – det krever tross alt sitt å lage feelgood om bipolaritet.

“Silver Linings Playbook” er en knallgod romantisk dramakomedie, og fin feelgood-underholdning. Den er dramatisk, småmorsom og treffer godt i hjerterota. Det er vanskelig å finne et svakt punkt. Samtlige skuespillere (Ja, Chris Tucker også) leverer, manuset er av høy kvalitet, regien likeså – på papiret er dette stort. Det er det i grunn også på lerretet.