Filmfesten er endelig igang

For arrangørene var ikke Filmfest Oslo noen gedigen kassasuksess i fjor, men de skal vite at festivalen var en etterlengtet suksess for oss som kom på besøk. Nå er oppfølgeren igang.

I år heter det bare Filmfest, og det er ikke bare navnet som er kuttet på: antall filmer, antall kinoer, antall celebre gjester, antall arrangementer og antall festivaldager er kuttet ned til det håndterlige. Kanskje lurt, i aller høyeste grad forståelig, men likevel litt kjipt.

Viktigst av alt er likevel at Filmfest består. Denne festivalen er folkets filmfestival – den appellerer til alle. Og vi gleder oss veldig til å delta også i år, og du er herved oppfordret til å ta turen du også.

Programmet er som sagt litt kort, men innholdsmessig finnes det en hel del interessante titler, samt noe for enhver smak. Den norske “Victoria” åpnet festivalen i går kveld, og for oss nordmenn skal det vel godt gjøres å sno seg vekk fra forhåndsadjektivet ‘interessant’. Anmeldelse av filmen får du her på filmsnakk.no på morgenkvisten.

Utover “Victoria” finnes det en rekke utenlandske filmer og langt bedre filmer (ingen grunn til å skjule det). “Cloud Atlas” er for eksempel et av de mest ambisiøse filmprosjektene siden “Ringenes Herre”-trilogien – men du kommer neppe til å skjønne en dritt av den. Arnold Schwarzenegger returnerer som actionhelt i “The Last Stand”, en film du ikke bør skusle bort som tullball – for dette er velgjort tullball. Og kjekkasene Bradley Cooper og Ryan Gosling avslutter festivalen søndag med “The Place Beyond the Pines” – en litt annerledes film tror jeg vi trygt kan si, men absolutt severdig.

Zombiekomedien “Warm Bodies” har ikke undertegnede sett ennå – så den blir man nødt til å se nå. Det samme gjelder Noomi Rapace-thrilleren “Passion”, animasjonsfilmen “Croods” og den stjernespekkede Robert Redfort-regisserte “The Company You Keep”.

Men bare så det er sagt – det finnes mye mer på programmet. Lykke til med å legge en plan.