Filmingen av “Episode VII” er i gang!

Og det uten at filmen er ferdig castet.

Omsider. Endelig. Pokker meg på tide. Uansett hvilken frase du vil bruke om at filmingen av “Star Wars: Episode VII” nå er i gang, vil sannsynligvis være passende.

For gjennom The Hollywood Reporter melder Disney-styreleder Alan Horn altså at J.J. Abrams & co. omsider har fått fingeren ut av r*va, og latt kameraene rulle for første gang.

Trolig har det foreløpig bare vært snakk om filming av såkalt “second unit”-stoff – ting som klipp-, oversikts- og statistbilder. Knapt den glamorøse, champagne-sprettende åpningen fansen hadde sett for seg.

I det minste nærmer vi oss slutten på de uendelige ryktene rundt hvem som skal følge i Luke, Han, Leia og Darth Vaders fotspor: Jesse PlemmonsZac EfronBenedict Cumberbatch? Eller hva med en av disse gutta?

Svaret er nært forestående. Helt ferdige er vi imidlertid ikke. Til THR innrømmer Horn at castingen ikke er helt spikret, selv om de fleste bitene er på plass i det evinnelige puslespillet.

I samme slengen forteller Horn også at Disney er godt fornøyd med manuset, etter at Michael Arndt fikk fyken til fordel for Lawrence Kasdan og J.J. Abrams i fjor høst. “Episode VII” skal som kjent ta opp tråden 35 år etter der “Jediridderen vender tilbake” slapp.

“Star Wars: Episode VII” har verdenspremiere 18. desember 2015.

Se intervjuet med Alan Horn i videovinduet under: