Flere sterke titler på blu-ray

blu-ray-1024x588Uke 17 byr på blant annet hobbiter, kodeknekkeren Alan Turing, men også en peruviansk bjørn.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Hobbiten: Femhærerslaget

Hobbiten: Femhærerslaget Vi slutter oss til Bilbo Lommelun og de 13 dvergekompisene hans i det gjenvunnede Erebor, idet de bevitner Smaugs nådeløse angrep på Langsjøby. Thorin Eikenskjold er imidlertid mer opptatt av skatten han nå har fått kloa i, enn å hjelpe til med å forhindre den pågående grillfesten noen drøye kilometere unna. Rart er det derfor ikke at de overlevende etter Smaug-angrepet, deriblant Bard Bueskytter, føler at dvergene skylder dem en krone eller to for tort og svie. Også alvene er på sedvanlig vis forsmådd, og sender en hær for å få kloa i en del av Thorins nyervervede rikdom. Samtidig marsjerer orkelederen Azog og hans legioner mot Erebor for å gjøre slutt på dem alle sammen.

I Øystein T. Drabløs sin anmeldelse av den siste filmen fra Peter Jacksons lange reise gjennom Tolkiens eventyr, slår han til med fem prikker på terningen. Begrunnelsen finner du her.

2. The Imitation Game

The Imitation Game “The Imitation Game” forteller som alle nå vet historien om den geniale engelske matematikeren Alan Turing, mannen som knekte Nazi-Tysklands famøse enigma-koder under 2. verdenskrig. Den britiske regjeringen var så takknemlige at de satte han på en menneskelig plumbo-kur for å kurere homofilien han holdt skjult i mange år. I fjor var dronningen sågar storsinnet nok til å benåde han for ugjerningen. 59 år for sent for Turing, som valgte å ta sitt eget liv i en alder av 41.

Nok en gang terningkast fem, og nok en gang var det Øystein T. Drabløs som anmeldte filmen. Sjekk gjerne ut hele Øysteins anmeldelse.

3. Paddington

Paddington Etter en ekspedisjon til Peru har en mann stiftet bekjentskap med noen helt spesielle bjørner. Bjørnene får en åpen invitasjon til London, om de noen gang skulle befinne seg på den siden av kloden. Mange år senere ødelegger en naturkatastrofe hjemmet til bjørnene, noe som sender den yngste bjørnen med et skip til London. Her møter bjørnen, som får det klingende navnet Paddington, en hyggelig familie som tar seg av ham. Paddington setter ut på sin egen ekspedisjon for å finne mannen som besøkte dem i Peru, men samtidig har den lokale museumssjefen helt andre planer for bjørnen med rød hatt og blå duffeljakke.

Anmeldelsen av “Paddington” tok undertegnede, Torstein Ryen-Pettersen, seg av. Og det til stor begeistring. Nok en femmer ble rullet for en av ukas mange spennende utgivelser, og om du ønsker å lese anmeldelsen i sin helhet, finner du den her.

4. Exodus: Gods and Kings

Exodus: Gods and Kings Moses (Christian Bale) vokser opp i Egypt som egypter og kamerat av Ramses (Joel Edgerton) og yndling av farao Seti (John Turturro). Etter hvert finner Ramses ut av Moses’ egentlige opphav, og forviser ham. Og så ser Moses en brennende busk, blir inspirert og redder alle jødene.

Thomas Litherland var ikke fullt så begeistret over Ridley Scotts ambisiøse filmprosjekt. Det endte med en treer i anmeldelsen til Thomas.

5. Tingeling og legenden om drømmebeistet

Tingeling og legenden om drømmebeistet Denne gangen må Tingeling sitte i sidevognen på egen motorsykkel. Det er nemlig den nyoppfunnede feen Fie som stjeler rampelyset når drømmebeistet våkner opp av dvale – et uhyre som er spådd å ville tilintetgjøre hele Drømmeland. Det viser seg selvfølgelig at beistet ikke er så farlig som først antatt, men det faller for døve ører hos en dronningfe på krigsstien. Fie (og iblant også Tingeling) må redde dagen.

Øystein T. Drabløs tok ikke storeslem denne uka, for med ukas siste store tittel på blu-ray finner vi den nyeste Tingeling-filmen. Her ble det to skarve prikker på terningen i den relativt lunkne anmeldelsen til Øystein.

I tillegg til våre fem utvalgte utgivelser kommer også …

  • Cabin Fever 3: Patient Zero
  • Homeland – Sesong 1-4 Box
  • Homeland – Sesong 4
  • Wild Card