5
Forfriskende zombie-apokalypse

Tittel:
The Girl with All the Gifts
Sjanger:
Drama, Thriller, Zombie
Varighet:
1 t. 51 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Sennia Nanua
  • Gemma Arterton
  • Glenn Close
  • Paddy Considine
Regissør:
Colm McCarthy

Zombier slutter visst aldri å fascinere. Men det var likevel på høy tid at noen tok konseptet et steg videre.

Populærkulturen de siste ti årene har nesten vært like zombiebefengt som en zombieapokalypse ville vært. TV-dramaet “The Walking Dead” har fulgt oss hele veien – det samme gjelder “Resident Evil”-franchisen. I tillegg har vi fått enkeltstående forsøk på å formidle en litt annerledes zombieapokalypse; vi husker vel alle Will Smith-thrilleren “I Am Legend”, zombie-komediene “Zombieland” og “Warm Bodies”, samt den nokså vellykkede “World War Z”. Det kryr av dem og de kommer fra alle kanter …

“The Girl with All the Gifts” skiller seg ut i mengden. Ikke på alt – ikke i det hele tatt – men på en del. Apokalypsen fremstår som den pleier. Jorda er i stor grad tatt over av kjøttsultne kropper og vi befinner oss til å begynne med innenfor et avstengt område der siste rest av menneskehet forsøker å løse hele problemet.

Blant dem en gjeng barn. Ikke helt vanlige barn. Melanie er en av disse barna, og det kan være at hun sitter på løsningen. Eller, rettere sagt, det kan være at hun er løsningen.

Mer enn dette trenger du ikke å vite om handlingen, egentlig. Melanies reise videre er både spennende, betakende og rørende. Helt til det siste.

Regissør Colm McCarthy og forfatter Mike Carey har laget en forfriskende zombieapokalypse der ikke alle veier fører til Rom. Scenografien er heftig og vakker, de mer intense scenene er … ja, intense, og det man ikke forstår helt til å begynne med forklares sakte, men sikkert med gode dialoger. Skuepillerne gjør en fin jobb med sine rollefigurer – spesielt hovedrolleinnehaver Sennia Nanua som den interessante Melanie.

Selv om det er svært lite som trekker denne ned, mangler det siste lille som kunne trukket den helt opp. “The Girl with All the Gifts” er likevel er kinofilm som de aller fleste vil like.