Formel 1, tidsreiser og actionkomedie

blu-ray-1024x588Uke 7 byr på blant annet “Rush”, “About Time” og “2 Guns”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Rush


Rush På 70-tallet kjørte James Hunt og Niki Lauda om kapp i Formel 1. En kamp på liv og død. En prestisjekamp uten sidestykke. Den Oscar-belønte regissøren Ron Howard har filmatisert det høyst skadelige kappløpet. Vi har tidligere spådd en knallfilm, samt nye Oscar-muligheter for Howard. Det holder vi fast ved.

Det er kjekkasen Thor … unnskyld, jeg mener Chris Hemsworth – som spiller rollen som damemagnet og racerkjører James Hunt. Noe mer ukjente Daniel Brühl bekler rollen som Niki Lauda. De to rollefigurene traff hverandre først under et Formel 3-løp, og rivaliseringen, og det åpenbare hatet, startet nærmest momentant. De var jo jevngode, så hva ellers?

Filmen falt i smak hos Sindre Grading, som anmeldte filmen. Les gjerne hele hans anmeldelse her.

2. About Time


About Time Vi blir introdusert for den keitete Tim (Domhnall Gleeson). Han lærer om evnen av sin far (Bill Nighy), og setter umiddelbart i gang en plan for å skaffe seg en kjæreste. Jenta han faller for er den sjenerte, grå musa Mary (Rachel McAdams). Hun gjør sitt beste for å virke ditzy, stakkar, men er fra første scene i lyset helt ubegripelig pen. Og så har hun lugg og er stor fan av Kate Moss, særtrekk som filmen skal ha deg til å tro plasserer henne ved siden av Quasimodo på dating-stigen.

Håkon Marcus var ikke helt fornøyd med “About Time”, men det holdt til terningkast tre. Hele anmeldelsen kan du lese her.

3. 2 Guns

2 Guns I “2 Guns” møter vi Wahlberg og Washington som to munnrappe, åpenbart kriminelle typer. En bank skal ranes, på tross av at den ligger ved siden av ei sjappa med de beste smultringene i området. Ja, det er visst et ordtak: “Du må aldri rane en bank ved siden av ei sjappe med de beste smultringene i området.” Noe sånt. Og der ligger lista.

For så vidt et trivelig sted å legge den.

Deretter blir filmen stadig mer kaotisk. Banken, som gutta våre trodde inneholdt tre millioner dollar, huset faktisk så mye som 43 millioner dollar. Men hvem eier dem, og vil vedkommende skape trøbbel? Fare for det, ja.

Terningkast fire kan fint regnes som en anbefalning av vår anmelder Sindre Grading, og anmeldelsen finner du her.

4. The Butler

The Butler Butleren spilles av Forest Whitaker og vi følger ham fra ung bomullsgutt til Det hvite hus-veteran. På veien blir faren drept av mannen på bomullsranchen – utrolig nok spilt av Alex Pettyfer (vi kaller det merkelig casting), moren blir spenna gæren etter å ha hoppet ufrivillig mange ganger i høyet og unggutten vokser opp og gifter seg med Oprah Winfrey. Underveis lærer han seg butleryrket, og etter mange år i trofast arbeid får han jobb i Det hvite hus.

Cecil Gaines var hans navn. Han serverte åtte presidenter.

Den ble spådd å være en stor Oscar-kandidat, men i følge Sindre Grading ender filmen opp med å være en pinglete priskandidat. Dette kan du lese mer om i hans anmeldelse.

5. Runner Runner

Runner Runner I “Runner Runner” møter vi Princeton-studenten Richie Furst (Justin Timberlake). Når dyre skolepenger skal betales og lommeboka ikke strekker til, velger Richie å satse alt han har på et pokerspill på nett. Selvfølgelig taper han. Men det er noe som ikke stemmer, og Richie oppdager at han har blitt lurt.

Turen går derfor til Costa Rica og verdens største onlinecasino-eier, Ivan Block (Ben Affleck), for å få pengene tilbake. Richie ender da opp som Blocks høyre hånd og får virkelig ta og føle på rikmannstilværelsen. Bak fasaden er ting likevel ikke så glamorøst som det virker, og Richie lærer fort at Ivan Block ikke akkurat er en kjernekar og at det kanskje er lurt å heller være på utsiden av hans gamblingimperium.

Christine Johannessen likte ikke “Runner Runner” nevneverdig. To prikker på terningen ble fasiten i anmeldelsen hennes.

I tillegg til våre fem utvalgte utgivelser kommer også …

  • Battle of the Pacific