4
Fornøyelig tullball

Tittel:
2 Guns
Sjanger:
Action, Komedie
Varighet:
1 t. 49 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Denzel Washington
  • Mark Wahlberg
  • James Marsden
  • Bill Paxton
  • Paula Patton
  • Edward James Olmos
Regissør:
Baltasar Kormákur

Den islandske regissøren Baltasar Kormákur har virkelig etablert seg i Hollywood nå. Det beviser “2 Guns”.

Mark Wahlberg har han samarbeidet med tidligere, i “Contraband”, men denne gangen er også Denzel Washington med. Det må vi kunne kalle en nyttig tilvekst i crewet, selv om Denzel i nyere tid har vært i overkant positiv til manusene som blir kastet etter ham.

I “2 Guns” møter vi Wahlberg og Washington som to munnrappe, åpenbart kriminelle typer. En bank skal ranes, på tross av at den ligger ved siden av ei sjappa med de beste smultringene i området. Ja, det er visst et ordtak: “Du må aldri rane en bank ved siden av ei sjappe med de beste smultringene i området.” Noe sånt. Og der ligger lista.

For så vidt et trivelig sted å legge den.

Deretter blir filmen stadig mer kaotisk. Banken, som gutta våre trodde inneholdt tre millioner dollar, huset faktisk så mye som 43 millioner dollar. Men hvem eier dem, og vil vedkommende skape trøbbel? Fare for det, ja.

“2 Guns” er dessverre aldri spennende. Den er heller aldri råkul eller overraskende. Samtidig er den utrolig nok verken uspennende, ukul eller for tydelig. Vi snakker rett og slett om en middels film – på disse punktene. Heldigvis for Kormákur sitter dialogen sabla godt, og med det treffer også humoren.

Man kan gjerne klandre filmskaperen for at ambisjonene ikke var høyere, men de målene Kormákur satte seg har han nok også nådd. Han ville lage en lettbeint underholdningsfilm, fikk med seg tøffe skuespillere og lagde scener som er Hollywood verdig – og vel så det.

Folk er enkle. For folk vil trolig like denne. I hvert fall guttefolk.