4
Forsmedelig, men koselig

Tittel:
Det er aldri for sent, Larry Crowne
Sjanger:
Drama, Komedie, Romantikk
Varighet:
1t. 38 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Tom Hanks
  • Julia Roberts
  • Wilmer Valderrama
  • Gugu Mbatha-Raw
  • Bryan Cranston
Regissør:
Tom Hanks

Det er litt rart med de gamle traverne innen Hollywood-film. Sånn som Julia Roberts og Tom Hanks. De er ikke hvem som helst – og det beviser denne filmen.

Larry Crowne (Tom Hanks) er en livsglad mann – skilt riktignok, men med en jobb han elsker. Men så kommer dagen hvor han mister jobben. Uten utdannelse ble han et forsvarlig kutt. Og det snur ting litt på hodet.

Men den middelaldrende Larry har en beundringsverdig positivitet oppi denne krisen. Først setter han seg på skolebenken, hvor blant annet Julia Roberts spiller enn av foreleserne (gjett hva som skjer …), og deretter finner han seg en jobb innen kokkefag. Han lagde tross alt mat i marinen i 19 år.

Og det er i grunnen det. Men det trenger ikke alltid være så mye mer. Lettbeint og koselig kan passe ypperlig til tider og “Larry Crowne” er akkurat det. Det rare er at Crownes tilværelse egentlig er temmelig forsmedelig, men likevel klarer skuespiller Tom Hanks og regissør Tom Hanks å omvende opplevelsen til noe à la feelgood. Og det er jo litt ålreit. Hvert fall hvis det er det man er ute etter.

Dessuten er det noe nostalgisk over det å se Tom Hanks og Julia Roberts på film. De er så sjarmerende.