5
Fortsatt fest i Musehuset

Tittel:
Avengers: Age of Ultron
Sjanger:
Action, Eventyr
Varighet:
2 t. 21 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Robert Downey Jr.
  • Chris Evans
  • Mark Ruffalo
  • Scarlett Johansson
  • Chris Hemsworth
  • Jeremy Renner
Regissør:
Joss Whedon

Heldigvis står vi alle på gjestelista.

Verden blir invadert. Men hvem bryr seg om det, når invasjonsstyrkene kommer fra Disneyland?

“Avengers: Age of Ultron” er årets første av totalt to forsøk på totalt verdensherredømme fra Disney. Det andre kommer i desember, og skal handle om stjernekrig. Foreløpig må imidlertid Marvels superhelter kjempe kampen om kinotoppen på egen hånd. Noe de kommer til å klare helt fint. Det gikk jo helt ålreit forrige gang.

Iron-Man, Thor, Captain America og resten av verdens supreste vennegjeng er altså tilbake. Denne gangen står den skarpsindige roboten Ultron i veien for fred og fordragelighet. Eller: Ultron vil også skape fred, men med litt uortodokse metoder. Som å utrydde menneskeheten.

Siden den fremgangsmåten ikke faller helt i tråd med Avengers-retningslinjene for god takt og tone, blir Ultron fort folkefiende nummer 1 for Tony Stark & co.

Jada, nok en gang er verden i fare, og nok en gang kan bare Marvels største varemerker redde den.

Sett det før? Utvilsomt. Vil det likevel sende frysninger nedover ryggen din? Utvilsomt.

“Age of Ultron” drar “Avengers” i en mørkere retning. Vitsingen fra førstefilmen er tonet ned, og rampelyset mer rettet mot den folkemorderiske roboten som prøver å rydde menneskeheten av banen. Noe som bare kan bety én ting: Større actionporsjoner. Også kjent som det siste “Avengers” trengte mer av.

“Age of Ultron” gasser på med eksplosive actionscener fra første sekund, og kjører det som er ment å ramme inn eksplosjonene stadig lenger ned i baksetet. Om handlingen var tynn forrige gang, er “Age of Ultron” fullverdig anorektiker. Tross litt kjøtt på beinet for Jeremy Renners B-varehelt Hawkeye, er det lite annet enn å slå Ultron på smartest mulig måte det dreier seg om. Noe som for all del er godt nok, men ikke helt like supert som i 2012.

Det vittige samspillet heltene imellom er imidlertid fortsatt til stede, uten eim av resirkulering. Mye av moroa saboteres selvfølgelig av Ultron, som gjennom stemmen til James Spader markerer seg som en av de beste skurkestrekene i Marvel-universet. Ikke at konkurransen er så stor. Forutenom Loke, har det være mye blanda drops blant Marvel-heltenes motparter. (Eller hva, Mickey Rourke?)

“Age of Ultron” er enkelt og greit en ny stjerne i boka for Marvel. Actionscenene er tross sitt overveldende antall en fryd for øyet, Robert Downey Jr. alene verdt billettprisen og effektene i aller ypperste verdensklasse. Hva blockbustere angår, er “Age of Ultron” nok en sommerfugl fra Disneyland.

Festen i “musehuset” vil tilsynelatende ingen ende ta.