Fra borgerretsmarsj til kunstig intelligens

blu-ray-1024x588Det er ikke akkurat småtteri som dukker opp i uke 34 på blu-ray.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Selma

Selma “Selma” handler om Martin Luther King jr. og borgerrettsmarsjen fra Selma til Montgomery, Alabama i 1965. Marsjen som blant annet førte til at det hvite politiet angrep demonstrantene for å demonstrere.

Mohsan Ali mener at “Selma” er en av årets viktigste filmer og smalt til med terningkast seks i sin anmeldelse.

2. Wild Tales

Wild Tales “Wild Tales” er en antologifilm, og består av seks forskjellige kortfilmer. Det eneste de har til felles er at de omhandler hevn av forskjellige slag og at alle karakterene spiller på sine verste sider og viser hvor smålig mennesket kan være. Det kan være å ta hevn på en annen sjåfør som kaller deg et rasshøl, det byråkratiske parkeringsfirmaet som tauer bilen din inn på ulovlig grunnlag eller utroskap.

Mohsan Ali mente at også denne filmen var verdig terningkast seks. Les gjerne hele anmeldelsen hans for å finne begrunnelsen bak toppkarakteren.

3. Ex_Machina

Ex_Machina “Ex Machina” handler i alle fall om programmereren Caleb, som blir tildelt æren av å teste den kunstige intelligensen sjefen hans har hjemmesnekret. “Sjefen” er i Calebs tilfelle Nathan, en spissfindig einstøing med tisifra bankkonto og bopel ute i (den norske!) villmarken. Den kunstige intelligensen viser seg å ta form av en smellvakker kvinnelig robot ved navn Ava, som Caleb raskt finner tonen med. Litt for raskt for Nathans smak, skal det vise seg. For jo nærmere Caleb og Ava kommer hverandre, desto mer blir det klart at ingenting er som det virker i Nathans gudsforlatte rede.

Denne filmen anmeldte Øystein T. Drabløs til en bunnsolid femmer på terningen. Sjekk ut hele anmeldelsen av filmen her.

4. Black or White

Black or White Elliot Andersons (Kevin Costner) kone dør i en bilulykke, og han sitter plutselig alene med ansvaret for barnebarnet Eloise (Jillian Estell). Eloises mor og Elliots datter døde under fødselen, og faren Reggie stakk av lenge før. Samtidig føler farmor Rowena (Octavia Spencer) at Elliot ikke er i stand til å ta vare på Eloise alene og søker om hele foreldreretten. Elliot må takle både sorgen og det å oppdra Eloise alene, samtidig som begge parter kjemper om foreldreretten.

Så var vår anmelder Mohsan Ali i den andre enden skalaen. Så og si. Terningkast to ble det på filmen “Black or White”, og om du ønsker så kan du lese hele anmeldelsen hans her.

5. The Duff

The Duff “The DUFF” er forkortelse for “The designated fat ugly friend”. Alle vennegjenger har en DUFF som gjør de andre i gjengen penere. Duff-en er den personen du bruker for å nå hans eller hennes diggere venner. Kynisk og ekkelt, men det er i alle fall virkeligheten i denne amerikanske high school-filmen.

Bianca, portrettert av Mae Whitman, oppdager at hun er vennegjengens DUFF og velger å bryte all kontakt med sine livslange venner. Hun søker hjelp fra barndomsnabo og den mest populære “jock-en” Wesley (Robbie Amell). Han sliter selvsagt med fagene sine, så hun foreslår at hun hjelper han med lekser og han gjør henne “kul”.

Nok en film, og nok en gang Mohsan Ali som anmelder. “The Duff” karret til seg fire prikker på terningen, og anmeldelsen kan du lese i sin helhet her.

6. Into the Woods

Into the Woods Vi skal til Eventyrland med stor E. For dette er ikke bare historien om Rødhette og ulven eller Askepott og de onde stesøstrene – nei, dette er en mash-up av velkjente eventyr, der også Jack og bønnestengelen og en særdeles nydelig Rapunzel spiller viktige roller. Det er historien om en baker og hans kone som binder alle eventyrene sammen. En fæl heks (Meryl Streep, om du skulle lure) har forbannet dem med fraværende fruktbarhet, men nå åpnet for å reversere skurkestrekene. Men selvsagt ikke helt gratis.

Sindre Grading tok for seg den Oscar-nominerte eventyrfortellingen proppet full av stjerner. Det hjalp lite med all honnør og store navn, for det ble kun terningkast tre for filmen. Her kan du lese hele Sindres anmeldelse av “Into the Woods”.

7. The Giver

The Giver Vi befinner oss i en nokså fjern framtid, i et lite samfunn der forskjeller er tabu og styresmaktene besitter all kontroll. Alle har det fint og ingen er slemme med hverandre – et bevisst valg fra bokas forfatter Lois Lowry.

For etter altfor mye drap og elendighet (i den verdenen og tiden vi lever i, altså) måtte klodens ledere innføre strakstiltak for å få bukt med vold, drap og alt som eventuelt kan fremprovosere slikt.

Til tross for et godt utgangspunkt så ble det aldri en god nok film, i følge anmelder Sindre Grading. Ukas andre treer på terningen er dermed spikret fast på tavla. Og om du ønsker kan du sjekke ut hele Sindres anmeldelse av “The Giver” her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • CitizenFour
  • LEGO: Justice League vs. Legion of Doom
  • Manolos Magiske Reise 2D/3D
  • The Cobbler
  • Ups! Hvor er arken?

… og de eldre utgivelsene som kommer på blu-ray denne uka er:

  • Dallas – Sesong 1-3 (2012-2014)
  • Falling Skies – Sesong 4 (2014)