Fra herlig superheltmoro til dvask moteløve

blu-ray-1024x588Dette er uka hvor Deadpool endelig er klar for å bli tatt med hjem til litt stuekos!

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Deadpool

DeadpoolKjenner du ikke til “Deadpool”? Kjapp innføring: Fyr – Wade Wilson – er i et lykkelig, dog et særs seksuelt kreativt forhold. Samme fyr får diagnose av typen du-har-x-dager-igjen-å-leve. Følgelig lar han seg innrullere i prosjekt superheltperfekt. Våkner opp kurert for kreft, men med superkrefter og et ansikt tjue ganger mer ruglete enn Danny Trejo. Søker så hevn på mannen som har gjort ham slik. Såre enkel historie. Litt for enkel. Men en tilgivelig ramme for alle de velkomne påfunn vi ellers blir servert.

Thor Benjamin Brekken fikk æren av å være i selskap med Deadpool, og den affæren endte med terningkast fem. Hele anmeldelsen finner du her.

2. 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi Etter at den fargerike diktatoren Muammar Abu Minyar al-Gaddafi ble tatt av dage i oktober 2011, oppsto muligheten for et nytt, betraktelig mer demokratisk Libya. Men å stable på plass noe slikt er ikke gjort i en håndvending. Islamske militanter – de som satt i førersetet da Muammar ble slept gatelangs – synes åpenbart at det opparbeidede våpenarsenalet er festligere å holde varmt enn å grave ned. Da blir veien til fred forholdsvis lang.

USA, som angivelig støttet store våpenpakker til opprørerne, etablerte siden en hemmelig CIA-base i opprørshovedstaden Benghazi – nettopp for å forsøke å gjenvinne kontroll over byens mange våpenskap. I tillegg ble også en amerikansk ambassadør, J. Christopher Stevens, utplassert i byen.

Selv om det er kritikernes store skrekk, Michael Bay, som stod bak denne filmen, ble ikke vår anmelder Sindre Grading avskrekket av hans seneste film. Han belønnet den faktisk med fire prikker på terningen, og hele Sindres anmeldelse kan du lese her.

3. How to Be Single

How to Be Single Historiens hovedperson Alice, spilt av Dakota Johnson, har nylig dumpet typen i håp om at hvis hun ligger med nok gutter vil hun innse at hun egentlig elsker han. Hun får hjelp av sin nye kollega og venninne, Robin, spilt av Rebel Wilson, som er ekspert på å drikke seg sanseløs og våkne opp på fremmede steder. Samtidig prøver Alice sin storesøster, Meg, å bli gravid, ettersom det er helt uhørt at en kvinne skal dø barnløs. Lucy, spilt av Alison Brie, som man aldri helt skjønner hvem er, saumfarer internett etter den perfekte make.

De festeglade jentene i “How to Be Single” leverte verken gull eller gråstein, men noe midt i mellom – godt forklart gjennom de tre smålunkne prikkene på terningen. Du kan lese Mirielle Larsens anmeldelse om du klikker deg inn her.

4. Zoolander 2

Zoolander 2 Noen tar kverken på verdens kjendiser. Enhver fra Springsteen til Bieber ikles plankepysjen, alle med samme trutmunn i sine siste selfies. Naturligvis er det bare én mann som kan hjelpe det internasjonale motepolitiet med å avsløre hvem som står bak ugjerningene: Derek Zoolander. Som forsåvidt har sitt å stri med selv: Han har levd i eksil helt siden en fatal arkitektonisk beslutning kostet modellkarrieren og familieidyllen. Kona er død, sønnen adoptert vekk og tekstilklubben han en gang kalte sitt hjem er forandret til det verre. Zoolander trenger en opptur mer enn Sylvi Listhaugs kommunikasjonsrådgiver trenger ferie.

Verden var kanskje ikke klar for et gjensyn med Zoolander og hans velkledde armé? Om vi skal tro anmelder Øystein T. Drabløs så hadde vi kanskje pent klart oss uten dette andre kapittelet. Om du vil lese hvorfor Øystein ga terningkast to til filmen, så kan du klikke deg inn her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Alien Attacker (Independence Day)
  • Arms and the Dudes
  • Burying the Ex
  • Fifty Shades of Black
  • Game of Thrones – Sesong 3
  • Game of Thrones – Sesong 4
  • LEGO Justice League: Gotham City Breakout
  • The Knick – Sesong 2