2
Full pupp redder ikke denne

Tittel:
The Other Woman
Sjanger:
Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 49 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Cameron Diaz
  • Leslie Mann
  • Nikolaj Coster-Waldau
  • Don Johnson
  • Kate Upton
  • Nicki Minaj
  • Taylor Kinney
  • Kenneth Maharaj
Regissør:
Nick Cassavetes

Kate Uptons byste har prydet mang et busskur den siste uken – til velbehag for overbegeistrede tenåringsgutter. De eneste som kanskje har nytte av denne filmen.

For med unntak av supermodellens unge kropp føles “The Other Woman” gammel og opprukt. Jeg tillot meg å tro på bedre fra Nick Cassavetes, regissøren som ga oss meget habile “John Q”, “The Notebook” og “My Sister’s Keeper”.

Tro får jeg gjøre i kirken heretter.

Cameron Diaz’ spiller Carly Whitten, en vellykket advokat som ser ut til å ha funnet drømmemannen. Meeeeen, det viser seg at Mark, med “Game of Thrones”-stjernen Nikolaj Coster-Waldaus fjes, har ei kone på si – og atpåtil enda en elskerinne. Og av alle usannsynligheter i denne verden ender de tre kvinnene som alle har hatt seg med samme kjekkas opp som venninner Og trekløveret er naturligvis kåte på hevn.

Så dette er den erketypiske Hollywood-fabrikerte menn-er-no’-rasshøl-fortellingen. Mann er utro. Kvinne finner ut at mann er utro. Mann vet ikke at kvinne vet at mann er utro. Kvinne later som at hun ikke vet at mann er utro. Mann blir offer for hevnaksjon fra kvinne som vet at mann er utro.

Synopsisen er like uorginal som den er tafatt. Ethvert forsøk på å lure fram latteren er et forsøk konstruert så mye bedre av andre. “Førstekoneklubben” fra 1996 er et godt eksempel. Samtlige sekvenser av billig slapstick-humor er bleke skygger av andres verk. Når du ikke klarer å tenke mer ukonvensjonelt enn temasangen fra “Mission: Impossible” for å billedlegge en spionsekvens – da er det virkelig tomt i idébanken.

Leslie Mann på sin side er filmens lille lyspunkt som den bedratte kona Kate. Akkurat passe uskyldig, naiv og fortvilet til at hun treffer en og annen publikummer. Det lille som er å spore av fnisverdighet er det Mann som står for. Med det sagt; 42-åringen har en forferdelig pipete stemme, som kanskje er grunnen til at hun som oftest bekler biroller.

Jeg synes det er forunderlig at manusforfatteren Melissa Stack – en kvinne (!) – ikke klarer å spy opp noe litt sprekere for disse flotte Hollywood-damene. For det som skal være girlpower og hevn mot udugelige menn, ender opp med å understreke hvor avhengig kvinner er av dem – uansett.

Filmens ord. Ikke mine.

Dersom du ikke har sett en komedie de siste tiårene vil du kanskje finne noe av verdi her, men alle vi andre har sett det før, og sett det bedre. Mye bedre.