3
Gapende forsøk på noe genialt

Tittel:
Columbus Circle
Sjanger:
Thriller, Krim
Varighet:
1t . 22 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Selma Blair
  • Amy Smart
  • Jason Lee
Regissør:
George Gallo

Det går gjerne ti år mellom de mest geniale filmene. Dessverre for “Columbus Circle” er det ikke fullt ti år siden sist, men forsøket kan vi gjerne applaudere.

Vi befinner oss i et par luksusleiligheter i New York. En eldre kvinne blir funnet død i Abigails (Selma Blair) naboleilighet, og det passer henne ekstra dårlig. Abigail har nemlig ikke vært ute av leiligheten på elleve år. Nå må hun la seg tilsnakke av en grei detektiv, i eminente Giovanni Ribisis skikkelse, og attpåtil besvare spørsmålene han stiller. Og Abigail skjuler en hel del.

Like etter nabokjerringas uoppklarte drap flytter et ungt og ambisiøst rikmannspar inn i åstedet. Men deres forhold later til å være en gigantisk prøvelse når Abigail gjennom kikkehullet i døra si blir vitne til at de nyinnflyttede slåss så blodspruten står. For første gang på elleve år våger Abigail seg utenfor dørstokken for å hjelpe en kvinne i nød. Og så baller det på seg, som det så fint heter.

“Columbus Circle” forsøker å være en tunga-rett-i-munnen-film, men mestrer egentlig bare kaoset slikt ofte innebærer. Der filmskaperne burde vært opptatt av mystikk tar de heller i bruk innslag av skrekk og gru – hvilket i min engstelige tilværelse alltid er upassende.

Når det er sagt er det rom for å la seg overraske – kanskje ikke over skuespillernes prestasjoner, men av handlingens noe snåle utvikling. Det at filmen har et markant B-preg hengende over seg skaper, om ikke en kvalitetsorgie uten sidestykke, trolig bare en mer kuriøs opplevelse. Og det er vel ikke å forakte.