2
Gjemsel med skremsel

Tittel:
Scarecrow
Sjanger:
Grøsser
Varighet:
1 t. 25 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Lacey Chabert
  • Richard Harmon
  • Brittney Wilson
  • Robin Dunne
  • Nicole Muñoz
  • Julia Maxwell
Regissør:
Sheldon WIlson

Horrorsjangeren tro er “Scarecrow” unektelig horribel. Det skal den fordundre meg ha.

Skrekkfilm rett på blu-ray – der har du kvalitetsstempelet ditt. At “Scarecrow” ikke er Oscar-materiale er omtrent like overraskende som at treåringer ikke kan gangetabellen.

Nå løy jeg forresten. Den var innom TV-kanalen Syfy først. I stand corrected, uten at det rokker nevneverdig på poenget.

Vi står overfor en gjeng udugelig ungdom her, som i tråd med tradisjonen spilles av skuespillere i 20-åra. 20 minutter ut settes det en strek over karakterutvikling og inn kommer kvistmonsteret fra … vel, det vites ikke. Det har vært begravet i mangfoldige tiår og våkner nå for å slukke blodtørsten. Et lite hint om hvor det kommer fra trenger vi ikke vite. Det vil si; noen har bestemt at vi ikke trenger å vite.

Jeg skulle likt å vite, jeg. Bare littegrann. Resulatet er et plott som fremstår like teit og meningsløst som kappgang med rullator. Som om ikke kappgang er teit nok fra før, tenker du. Ja, nettopp.

“Scarecrow” er halvannen time gjemsel med en som jukser. Irriterende og kjedelig. Filmen er en unnskyldning for å billedlegge individet i den krevende prosess det er å flytte seg fra ett sted til et annet. La oss gå hit. La oss flytte oss dit. La oss gå tilbake der vi kom fra. La oss løpe et helt annet sted. La oss dra videre. La oss gjemme oss her. La meg slippe!

Den ror seg med et nødskrik vekk fra terningens ensomme rytter ved at de første 20 er tilnærmet lovende, fugleskremselet ser ikke helt bortinatta ut, samtidig som kjønnsmodne unggutter kommer til å la seg begeistre av uungåelig puppestell som halveksponeres store deler av filmen. Så kjære 15-åringer; toeren og toppbildet er for dere.

Kvaliteten på dette makkverket oppsummeres best med undertegnedes selvkonstruerte coverbaksidetekst: “Fra mannen som ga oss rett til TV-filmene “Mega Cyclone” og “Snowmageddon” kommer den grusomme fortellingen om et kvistmonster som tørstet etter blod! Lacey Chabert, kjent fra 90-tallsserien “Party of Five”, og Robin Dunne fra “Species 3″, er hovedrolleinnehaverne i denne (fugle)skremmende vandrehistorien. Vær redd! Vær veldig, veldig redd!”

Redd for å miste verdifull tid, that is …