Glemte at hun spilte inn film

Den nye norske kinofilmen “Kyss meg for faen i helvete” er litt meta. Det fikk hovedrolleinnehaver Eili Harboe erfare.

Filmen handler nemlig om en teateroppsetning, om vanskelige tekstlinjer fra Jon Fosse. Et skuespill i et skuespill, så å si.

– På et tidspunkt glemte jeg at det var et stykke i en film, forteller Eili Harboe til filmsnakk.no.
– Det eneste jeg klarte å tenke var: Shit, jeg spiller i et stykke av Jon Fosse. Og jeg kan ikke mer enn første scene. Hva gjør jeg nå?

I filmen er det nemlig bare innledningen av Jon Fosses stykke som blir vist.

– Så det var i hvert fall meta, konstaterer Harboe. Hun forteller videre at premierescenen på Fosses stykke “Draum om hausten” var svært utfordrende å spille inn.

– Jeg ble satt ut av alle statistene som var på settet, og var heller ikke helt forberedt på alle følelsene som kom frem, sier hun.
– Men ellers gikk det greit, og denne meta-actinga er også noe av det jeg liker best med filmen selv; kontrasten mellom “dagligtalen” og nynorsk i Fosse-stykket.

Norske medier har omfavnet Stian Kristiansens nye film. Hele 15 norske medier (muligens flere) har trillet femmeren for kjærlighetsdramaet. Og de fleste har trukket fram Eili Harboe som filmens viktigste suksessfaktor. Selv tar hun ingen ære.

– Jeg ser på meg selv som svært uerfaren. Men jeg har gledet meg veldig til å vise fram filmen til venner og familie, sier hun.
– Jeg har lært utrolig mye av hele prosessen og blitt inkludert på en ny måte. Jeg har vært med på å utforme manus og jobbet mye med karakteren. I filmen er det mye impro, noe jeg tror skaper en nerve i filmen som publikum legger merke til. Forelskelse er en naturlig og herlig følelse som er utrolig kjekk å jobbe med. Jeg har blitt veldig glad i Øyvind (Larsen Runestad), så dét var ikke så vanskelig.

Harboe er godt fornøyd med resultatet: – Ja, jeg er kjempefornøyd. Terningkast seks, sier hun.

– Hvis du kan velge én person – fra hele verden, hvem ville du sagt “kyss meg for faen i helvete” til?
– Kate Bush.
– Det må du nesten utdype.
– Kate Bush er min heltinne. Jeg elsker henne.

Til slutt tar vi det viktigste spørsmålet:

– Hva vil du helst slåss mot? Hundre hester på størrelse med ender – eller én and på størrelse med en hest?

– Teit, men OK. Hundre hester på størrelse med ender. Men jeg er vegetarianer så jeg vil helst ikke slåss med dyr. Hehe.