3
God, men ikke like god

Tittel:
Legenden om Narnia - Reisen til det ytterste hav
Sjanger:
Drama, Eventyr, Familie, Fantasy
Varighet:
1 t. 53 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Skandar Keynes
  • Georgie Henley
  • Liam Neeson
  • William Moseley
  • Ben Barnes
  • Simon Pegg
Regissør:
Michael Apted

En barnsligere og mindre fengende historie gjør film nummer tre i “Narnia”-serien hakket dårligere enn sine to forgjengere. 

“Narnia”-filmene nummer en og to var gode og underholdende. Det er denne også, men like fengende er den dessverre ikke. Denne gangen reiser de to yngste Pevensie-barna Edmund (Skandar Keynes) og Lucy (Georgie Henley) til Narnia, og med på turen får de det utrolig irriterende søskenbarnet sitt, Eustace (Will Poulter). De slår seg sammen med Prince Caspian (Ben Barnes) på skipet “The Dawn Treader” hvor de må seile til verdens ende for å frigjøre sju tapte lorder, og fri Narnia fra noen onde krefter som holder til på en øy. På veien møter de drager, dverger, forbannelser, i tillegg til det litt uvanlige, men helt normale i Narnia; snakkende dyr og mus som slåss med sverd.

Historien i “Reisen til det ytterste hav” er rotete og vanskelig å få taket på. Det er en salig blanding av usammenhengende mytologi og eventyr vispet sammen i en litt kronglete fortelling. Selv om animasjonene, effektene, lyd og bilde har blitt bedre siden den første filmen, har den likevel ikke fått hevet nivået så høyt som den kanskje burde.

Denne gangen er det Michael Apted som regisserer, og han har en mindre gjennomført stil enn Andrew Adamson, som har regissert de to første filmene. Historien er fortalt på et mer rotete vis og scenene bygges opp på en lite spennende måte. Simon Pegg har tatt over stemmen til den snakkende musa Reepicheep og Liam Neeson er tilbake som Aslan. De er med å trekke opp helhetsinntrykket, men ikke nok til at den tredje av “Narnia”-filmene blir noe mer enn midt på treet.