Godt igang med “Villmark 2”

I år har den gufne norske filmen “Villmark” tiårsjubileum, og i den anledning ble den vist på Ramaskrik-festivalen. Regissør Pål Øie tok turen til Oppdal for å få skue sin egen godbit på storskjerm igjen. På 35mm. Han var begeistra.

Ikke mindre ivrig var han da han fortalte om hva han jobber med akkurat nå; “Villmark 2” skal etter planen ha premiere i 2015. Øie forteller om fødselen:

Da “Villmark” hadde premiere i 2003, var det svært få som hadde laget oppfølgere i Norge. Men en kveld tok jeg en øl med Kristoffer (Joner). Da sa han at han gjerne kunne bidra i en oppfølger, men på én betingelse: Den skulle hete “Villmark 2”.

Og sånn ble det. Ti år seinere syns Øie at “tiden var inne”, og kan med glede fortelle at framdriften i prosjektet har gått som smurt.

Ting er på plass. Vi har fått på plass en solid privat kapital, fått med gode, interesserte skuespillere og opptak er planlagt å starte i mars/april 2014 med premiere i 2015.

Altså er planen å jobbe litt lengre med “Villmark 2” enn han gjorde med “Villmark”:

Opptakene til “Villmark” begynte i oktober 2002. Den hadde premiere i februar. 2003, ja.

Effektiv fyr, det her. Men han fortalte at effektiviteten skyldtes at de lagde filmen for moroskyld. De ville fortelle en historie. Å selge billetter var det ingen som tenkte på. Øie ville lage en rimelig film, og han ville ut i skogen. Han fusjonerte da sammen to historier han hadde lekt seg litt med en stund før: Én historie om et forlatt telt og en annen historie om en team building-tur som går skeis. Resultatet var “Villmark”.

Motivasjonen bak “Villmark 2” er litt annerledes. Under innspillinga av forløperen fant crewet et ufattelig nifst sanatorium for tuberkulosepasienter. Det ligger øde og forlatt og inviterte rett og slett til en oppfølger. I tillegg skal det snart rives, så det var nå eller aldri for Øie. Anlegget ser du i mood-teaseren nedenfor.

Øie ville også si at oppfølgeren ikke er en klassisk oppfølger. Den har visse berøringspunkt, men tar ikke opp tråden fra forrige film. Den handler om bygningsarbeidere som skal sannere bygget for å forberede riving. Dette kommer fram i filmens tag-line: De kan rive bygningen, men aldri fjerne fortiden. Ganske cheezy. Ganske kult.

Ta en titt på denne offisielle mood-teaseren til “Villmark 2”:

Har du troa?