2
Gørrkjedelig blodfest

Tittel:
A Touch of Sin
Sjanger:
Drama
Varighet:
2 t. 13 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Jiang Wu
  • Wang Baoqiang
  • Zhao Tao
  • Luo Lanshan
  • Zhang Jiayi
  • Li Meng
Regissør:
Zhangke Jia

Dette var nitrist og direkte kjedelig underholdning.

“A Touch of Sin” handler om stusslige mennesker med meningsløse liv. De opplever så mye undertrykking at de en dag eksploderer i voldelig blodfest.

Dette kunne vært en interessant film om den ikke var så forbaska kjedelig. Hele filmen oppleves som et eneste stort gjesp. Det man husker er ubehagelige stillheter, bakgrunnsstøy og negler som skraper nedover tavler. Slik føles det i hvert fall. Det er nemlig så overdreven reallyd i denne filmen at man nesten blir skremt av et dørhåndtak.

Dette er noen av de tristeste livene jeg har sett på en stund. Men det er likevel vanskelig å føle med karakterene i filmen. Hvordan skal man kunne føle med en karakter som ikke eier spor av følelser i ansiktet? Det bør jo gjøre vondt å se mennesker ha det tøft. Men karakterene her er som blanke lerret, og det er begrenset hvor lenge det er underholdende. Skal man liksom gjette hva de føler? For å bli overrasket over å se dem bryte ut i blodig hevn? Bortkastet tid.

Det er synd at filmen er så kjedelig, for den berører et fascinerende aspekt ved mennesket og vår tendens til å utføre ondskap. Vårt bristepunkt. Den beste delen av historien (som burde vært en egen film) var Wu Jiang med hagla. En bråkmaker i byen som ingen tør å assosieres med, fordi han klager over fabrikksjefen og maser om budsjettet. Han hadde noen ansiktstrekk som ga inntrykk av et individ med mye forpint frustrasjon, og han utvikler seg raskt til å bli en iskald seriemorder.

Hvis jeg fikk oppleve én ting med denne filmen så var det hvor lite et menneskeliv er verdt. Og jeg orker ikke å leve i en slik verden, så jeg satt i kinosalen og døde litt – av kjedsomhet.