Grøsser fra Shyamalan og De Niros frieri til de unge

blu-ray-1024x588I årets sjette uke får vi blant annet se M. Night Shyamalans siste sprell.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. The Intern

The Intern Ben Whittaker er karakteren iført De Niros karismatiske ytre. En 70 år gammel enkemann som ikke helt vet hva han skal ta seg til. Han vil så gjerne ha noe å pusle med, treffe mennesker, bidra. For slikt er han god på, i all sin ydmykhet. Derfor kommer pensjonistpraktikantutlysningen fra en fjong nettklesbutikk som bestilt for Ben, og han tar utfordringen på strak arm. Når han så blir tilbudt praksisplassen og plassert i teamet til sjefa sjøl, Anne Hathaway, begynner veien oppover – og mot filmens småleie utvikling.

Sindre Grading anmeldte “The Intern” til en fin firer på terningen, og hele Sindres anmeldelse finner duher.

2. The Visit

The VisitHer kommer et lite utdrag fra Thor Benjamin Brekkens anmeldelse: “The Visit” har kvaliteter, tross sin found-footage-oppskrift. Det er segmenter her som vitner om svunnen storhet. Øyeblikk av genuin frykt, stunder i skvettets fortegn. Når to unger besøker besteforeldrene for første gang blir det fort klart at noe er snodig med de to aldrende figurene. Nakenkloring på dører, krabbekrabbing på gulvet – i det hele tatt. Nysgjerrigheten pirres.

Thor Benjamin hadde nok håpet på at Shyamalan skulle finne tilbake til god gammel form, men den gang ei. Anmeldelsen til Thor Benjamin endte med terningkast tre.

3. Sicario

SicarioVi skal til grensen mellom USA og Mexico i tiden før den hypotetiske Donald Trump-muren heves. Piggtrådgjerder er alt som skiller Mexico-klinten fra USA-hveten. Det er i alle fall tolkningen vi legger i det. Narkokartellene er ustoppelige. En ukontrollerbar strøm av ulovlige stoffer tar smugler-charter over grensa hver eneste dag. Høres sannsynlig ut? Filmen er basert på virkeligheten.

Heldigvis fikk Thor Benjamin Brekken også anmelde “Sicario”, som ser ut til å viderebringe stafettpinnen for Villeneuves gode filmer. Terningkastet ble fem – noe du kan lese mer om i Thor Benjamins anmeldelse.

4. Trainwreck

TrainwreckJudd Apatow slår seg sammen med like høyrøstede Amy Schumer, som har skrevet manuset til denne liksom-biografiske New York-historien om “tøsen ingen kunne målbinde”. Schumer er en trendy journalist i et enda mer trendy magasin, født i generasjon ironi, og ikke redd for å vise frem sine medfødte evner. Mann og barn er utopi, karriere er tingen. Helt til hun møter idrettslegen Aaron. Selvfølgelig.

Øystein T. Drabløs tok seg anmeldelsen av “Trainwreck” og endte opp på terningkast fire. Passe fornøyd, altså. Hele Øysteins anmeldelse kan du lese her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Downton Abbey – The Finale
  • Love & Mercy
  • Straight Outta Compton
  • The Last Witch Hunter