Gyllenhaal som fotograf og Carrey på sitt dummeste

blu-ray-1024x588Uke 11 gir et variert knippe med nye titler.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Nightcrawler

Nightcrawler En dag finner Bloom sin indre evne. Han er pokker så god på å fange åsteder på tape og kveiler seg nærmere enn noen andre. Men på et tidspunkt blir grensen mellom etikk og kapital visket ut. Bloom trer over til å konstruere, og bli årsaken framfor observatøren.

«Nightcrawler» er før noe annet et Gyllenhaal-show, men den er unektelig et mediekritisk verk også.

Dette holdt til fem prikker på terningen i følge vår anmelder Thor Benjamin Brekken. Begrunnelsen bak det sterke terningkastet finner du her.

2. The Captive

The Captive Matthew (Ryan Reynolds) skal bare inn på en restaurant for å kjøpe litt mat til seg og datteren sin. Når han kommer ut igjen er datteren borte. En lang og tøff kamp om å finne ut hvem som står bak – og hvorfor – settes i gang av etterforskerne Jeffrey (Scott Speedman) og Nicole (Rosario Dawson), men tiden går. Og går.

Så begynner noe å skje. Mens Matthew forsøker å renvaske navnet sitt, som en av etterforskernes hovedmistenkte, begynner kona (spilt av Mireille Enos) å oppleve at fortiden hjemsøker henne ved å legge igjen små spor fra datterens liv. Hvem står bak dette, og er datteren fortsatt i live?

Da undertegnede, Torstein Ryen-Pettersen, fikk i oppgave å anmelde “The Captive” endte jeg opp noe splittet. Stemningen var på plass, men likevel ble det bare tre prikker på terningen i filmens anmeldelse.

3. The Hunger Games: Mockingjay Part 1

The Hunger Games: Mockingjay Part 1 Vi starter der vi sluttet sist: Katniss Everdeen ble reddet ut fra sin andre omgang i dødslekene, og er nå håndplukket til å lede Panems distrikter i opprøret mot lekenes arrangør, pampene i hovedstaden Capitol. Problemet er bare at Katniss’ lekekamerat og kjæresteemne Peeta holdes som gissel, og brukes i propaganda-øyemed av president Snow. Det må Katniss & co. gjøre noe med.

I anmeldelsen til Øystein T. Drabløs kan man lese hans skepsis rundt nødvendigheten ved denne første delen av avslutningen til The Hunger Games.

4. Dum og dummere to

Dum og dummere to Heldigvis: Harry og Lloyd består prøven – sannsynligvis for første gang i sine liv. “Dum og dummere to” er et akkurat passe fornøyelig gjensyn med våre to favoritt-fehoder.

Opplegget denne gangen er at Harry og Lloyd legger ut på langtur for å lete etter datteren Harry ikke visste at han hadde. Mye fordi Harry gjerne vil se hva de mildt sagt begrensede genene hans har klart å produsere, men mest fordi han håper at lillejenta vil være så snill å donere bort en nyre til han.

Øystein T. Drabløs anmeldte oppfølgeren til klassiker-komedien “Dum & dummere” til fire på terningen. Les gjerne hele Øysteins anmeldelse her.

I tillegg til våre fire utvalgte utgivelser kommer også …

  • Left Behind
  • My Old Lady
  • Nikita – Sesong 4
  • Skeleton Twins
  • The 100
  • The Guest
  • The Quiet Roar
  • Think Like a Man Too