3
Hangover for demente

Tittel:
Last Vegas
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 45 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Morgan Freeman
  • Robert De Niro
  • Michael Douglas
  • Kevin Kline
  • Mary Steenburgen
Regissør:
Jon Turteltaub

En stjernespekket rolleliste redder dessverre ikke “Last Vegas” fra å bli et irriterende, langdrygt gjesp.

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) og Sam (Kevin Kline) skal til Las Vegas sammen. Hvorfor? Jo, de er gamle barndomsvenner, og nå skal Billy gifte seg. Det er duket for en god, gammeldags hangover-helg, bokstavelig talt. For de er jo kjempegamle alle sammen, må vite. Bare det å få opp døra på en leiebil er ytterst problematisk for disse giktplagede, hofteopererte og delvis grinebitende, gamle mennene.

Så en enkel fylletur skal det ikke bli. I tillegg har de gamle mennene nesten like gamle skjeletter i skapet som kommer ut underveis, og Vegas-sangerinnen Diane (Mary Steenburgen) kompliserer det hele ytterligere. De krangler og blir venner igjen, spiller blackjack, krangler og blir venner igjen. I overkant mye drama til tross, det er jo en litt søt historie om man legger godviljen til. Og skulle det være vanskelig å få med seg når stemningen skifter, så sørger musikken for at alt blir overtydelig – i reneste Disney-stil. Humoren er også vel bokstavelig, med pinlige viagravitser og evige misforståelser mellom gæmlisene og ungdommen (og det meste annet) nå til dags.

“Last Vegas” er best når hovedpersonene surver minst. Den store utdrikningsfesten er et deilig høydepunkt sånn sett – karene i ny stil har endelig skjønt at det går an å være litt kul selv om man er gammel. For akkurat dette maset om at “det aldri er for sent” prentes inn i det kjedsommelige – til og med skikkelig gamle folk bør ha fått med seg det til slutt. 60-åra er da tross alt ikke utrolig gammelt?

Undertegnede er nok ikke i målgruppen riktig enda, men jeg må si jeg ble lettere irritert av denne komedien som kunne sjarmert enhver om den bare ville. For det er ikke så forferdelig langt unna. Men tiraden av forslitte vitser og klisjeer gjør avstanden til en god “senior-Hangover” lang nok til at det beste er å håpe at tittelen holder ord, så slipper vi i det minste å se denne gjengen dra til Las Vegas noen gang igjen.