4
Har ikke jeg sett dette før?

Tittel:
Total Recall
Sjanger:
Action, Science fiction
Varighet:
1 t. 58 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Colin Farrell
  • Jessica Biel
  • Kate Beckinsale
  • Bill Nighy
  • Bryan Cranston
Regissør:
Len Wiseman

Jeg husker å ha sett noe lignende før, men kan jeg egentlig stole på egne minner?

I det dystopiske framtidssamfunnet i “Total Recall” kan man krydre sitt traurige liv med kunstige minner – opplevelsen av å ha opplevd opplevelser man opplagt ikke har opplevd, med andre ord. Samlebåndsarbeideren Douglas Quaid (Colin Farrell) syns dette høres spennende ut og bestiller et nytt minne. Men denne minnekonfigurasjonen avslører noe ganske urovekkende. Noen har allerede tuklet med minnet hans!

Følgelig må et grunnleggende spørsmål stilles – hvem er han egentlig? Etterfulgt av det erketypiske “hvem kan han stole på?”

Hvis dette høres kjent ut, har du kanskje sett noe lignende med Arnold Schwarzenegger som glemmebokforfatter, men du har kanskje også sett en prematurt dement Matt Damon gjøre noe av det samme. Enkelte har også sett Geena Davis som glemsk rekylrytter. Ikke noe nytt her i gården, altså.

Ingen av de sistnevnte fikk utfolde sine gullfiskegenskaper i en like stilig og imponerende verden som Colin Farrell, vel å merke. Verken England eller Australia har noen gang blitt sminket med like stødig pensel som her.

Filmen vekker også ganske andre minner; løpeleken sisten er nemlig veldig aktuell. Store deler av filmen dreier seg om å leke sisten, men her er jegerens intensjoner mer voldsomme enn en klapp på skulderen. Heldigvis er denne leken spekket med fiffig action, noe som rettferdiggjør dette barnslige tidsfordrivet.

Flere minner vekkes ikke. Filmen har altså ikke så veldig mye mer å by på enn voldsom sisten i praktfulle omgivelser.

Og det er jo greit nok.