2
Hastverk!

Tittel:
11-11-11
Sjanger:
Grøsser, Thriller
Varighet:
1 t. 30 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Timothy Gibbs
  • Michael Landes
  • Wendy Glenn
Regissør:
Darren Lynn Bousman

Det er ingen hemmelighet at en god film trenger god tid. Allikevel jobbes det naturligvis med strenge deadliner når det produseres filmer.

For filmen ”11-11-11” var faktisk deadlinen hele poenget. Og den ble tydeligvis litt vel knapp. Ellevte november er et gjennomgangstema i filmen. Datoen er nemlig en etablert ulykkesdag for forfatteren Joseph Crone. Både kona og dattera hans døde på den datoen, og det er klart at når selv årstallet har noe med elleve å gjøre – da er det overnaturlig alvor på gang.

Crone besøker sin katolske bror og døende far i deres kloster i Barcelona, og sammen prøver de å komme til bunns i disse rare og datospesifikke hendelsene. Det hjelper tydeligvis lite, for nå kommer spøkelsene. Se for deg eldre Jehovas Vitner på metamfetamin.

Det blir absolutt alvor, men det hele minner om et filmprosjekt fra en evnerik ungdomsskoleklasse. Og det er ganske evneveikt.

Regissør Darren Lynn Bousman har måttet forholde seg til strenge og estetisk viktige deadliner tidligere, da han jobbet med “Saw II”, -III og -IV, men denne gangen har han vært like god til å beregne tid som Ole Brumm. Filmen prøver å skremme, men kostymene og spesialeffektene er raska sammen i hui og hast på Europris. I tillegg prøver den å ta opp interessante, religiøse spørsmål, men resultatet hadde fått selv Dan Brown til å fnyse.

Filmen reddet seg fra evig fortapelse med sin noe finurlige slutt. Eller kanskje jeg bare var glad for at filmen endelig var ferdig.