2
Helt kReese

Tittel:
Hot Pursuit
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 27 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Sofía Vergara
  • Reese Witherspoon
  • Jodi Lyn Brockton
  • Matthew Del Negro
  • John Carroll Lynch
  • Mike Birbiglia
Regissør:
Anne Fletcher

Bare noen måneder etter at Reese Witherspoon var Oscar-nominert leverer hun sin mest irriterende rolle noensinne. Fysj og fy!

Hvem skulle trodd at det var stemmen til Witherspoon vi skulle bli lei av i en film som bærer Sofia Vergara på plakaten? Ikke vi. Ikke du heller. Men det er harde fakta.

Når politibetjent Cooper får i oppdrag å eskortere narkokone Daniella Riva til Dallas går selvfølgelig det meste skeis. Et par skyteepisoder senere er tokløveret, samt en koffert proppa med sko, på flukt gjennom delstaten Texas.

Forløpet er som det pleier. Slemminger jager rømlinger. Rømlinger flykter fra slemminger. Politi jakter dem alle, men hvem er snill og hvem er slem, sånn egentlig? Helt OK+ og velbrukt setting for litt uskyldig søndagskomikk.

Hadde det bare ikke vært for uutholdelige Witherspoon. Du trodde kanskje “Venner for livet”-Janice var irriterende å høre på? Da vet du ingentng, John Sn … Hun er småtteri.

Førstnevnte spiller her en slags småautistisk kontrollfreak vi er ment å sympatisere med, men neimen om vi vil. Cooper-karakteren er så masete og slitsom at Charter-Svein fremstår som en lavpriskinaputt i forhold. Hvorfor i all verden har hun valgt denne rollen!?

Sofia Vergara på sin side er seg selv lik. Høylydt og jamrete, men flåsete nok til at hun unntaksvis blir morsom. Vergara funker forrykende i “Modern Family”. Mindre doser og velskrevet manus. Når oppskriften snus fullstendig på hodet blir det andpustent og forutsigbart.

“Hot Pursuit” har verken situasjonene som løsner latterkula eller skuespillerprestasjonene som evner å gjøre opp for det. Da filmen var over kastet vi oss umiddelbart over den evige debatten; hadde utfallet blitt annerledes om en kvinne hadde anmeldt den?

Kanskje. Men tvilsomt. Møkk er møkk, samma hvem som skuffer’n.