Hennie til Hollywood

Agenten til Aksel Hennie kan smile bredt: Nå er Hennie endelig klar for Hollywood.

Det har lenge vært kjent at Hennie har forsøkt å skaffe seg roller i Hollywood, blant annet var han på audition til kalkunen “A Good Day to Die Hard” – uten hell, forøvrig. Men nå melder Hollywood Reporter at den norske skuespilleren skal flekse muskler mot selveste Dwayne “The Rock” Johnson i Brett Ratners storsatsning “Hercules”.

Filmen er basert på en tegneserie av Radical Studios, der den greske semi-guden ikke er sønn av Zevs, men snarere en vanlig dødelig. Til gjengjeld er han en ekstraordinær kriger, og leder et kompani av hardbarka leiesoldater, som selvfølgelig vil havne i trøbbel. Hennie skal spille krigeren Tydeus, en kriger så gal at han må lenkes fast om natten når han sover.

“Hercules” er en storsatsning fra Paramount og MGM, og med tanke på at blockbuster-regissøren Brett Ratner sitter i stolen, vil trolig budsjettpengene sitte løst.

Fra før av er Hennie nettopp ferdig med innspillingen av den engelskspråklige filmen “The Last Knights” med Morgan Freeman og Clive Owen, og kan nå endelig sole seg i glansen av Hollywood.