Herlig hjemsøking, men helsvart for Zwart

blu-ray-1024x588Uke 51 byr på blant annet “The Conjuring” og “Skyggejegerne: Demonenes By”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. The Conjuring

The Conjuring Etter introduksjonen av Warren-paret møter vi familien Perron som flytter inn i et gammelt og forlatt hus ute i ingenmannsland. Ikke lenge etter innflyttingen begynner det å skje merkelige ting i hjemmet. En mystisk stank, tung pust, klapping, knirking i vegger, klokker som stopper og dører som beveges av seg selv skildrer familiens vanlige hverdag. Nesten full pott fra vår anmelder Veslemøy Helseth. Terningkast fem ble konklusjonen i hennes anmeldelse.

2. Skyggejegerne: Demonenes By

Skyggejegerne: Demonenes ByI de første minuttene av filmen blir vi raskt gjort kjent med Clarys (Lily Collins) forholdsvis typiske ungdomsliv. I like stort hastverk blir det tydeliggjort at hun er spesiell idet mora hennes (Lena Headey) forteller at “She’s not ready. Yet.” Hun skal åpenbart reise til Galtvort snart.

Hun drar heldigvis ikke til Galtvort, men det viser seg at hun ikke er en såkalt “verdslig” (les: gomp/muggle). Hun er en skyggejeger. Det er nemlig kult å sette sammen to kule ord. Skygge og jeger, liksom. Dødsfett.

Harald Zwart får hard medfart i Thomas Litherlands anmeldelse, som belønnet filmen med terningkast to.

3. Mitt liv med Liberace

Mitt liv med Liberace Vi skal tilbake til slutten av 70-tallet. Matt Damon spiller Scott Thorson, en småsøt kar med antydning til knekk i håndleddet, men likevel godt håndlag med dyr. Sveisen er antakeligvis typisk for 70-tallet, med obligatorisk skill for å skape en illusjon av orden i kaoset.

Det går raskt fram at Scott Thorson har en greie for andre gutter. Regissør Steven Soderbergh vet å formidle slikt på en kort og grei måte.

Det er et romantisk drama omhandlende to menn i litt ulik alder. Penger gjør som kjent susen. Liberace (Michael Douglas), mannen som filmen egentlig portretterer, jakter gjerne yngre sexpartnere, og vi kan godt konstatere at han lykkes.

Vår anmelder Sindre Grading så filmen, og endte opp på terningkast fire for “Mitt liv med Liberace”. Les hele anmeldelsen hans her.

  • One Direction: This is Us
  • Mad Ship
  • Evidence
  • The Warning
  • Grown Ups 2
  • Battle of the Damned
  • Down and Dangerous
  • InAPPropiate Comedy

… og de eldre utgivelsene som kommer på blu-ray denne uka er:

  • Predator: Den usynlige fiende 3D
  • Kill Buljo: The Movie