5
“Hjemme alene” – for voksne

Tittel:
You're Next
Sjanger:
Grøsser, Thriller
Varighet:
1 t. 35 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Sharni Vinson
  • AJ Bowen
  • Nicholas Tucci
  • Wendy Glenn
  • Rob Moran
  • Barbara Crampton
Regissør:
Adam Wingard

Dette er “kjærestens første møte med familien”-historien fra helvete. Og det er skremmende, intenst og underholdende.

“Filmfestivalens høydepunkt,” ifølge Morten Haagensen, festivalsjefen ved Ramaskrik. Og det har filmen fortjent. Filmen er alt “The Purge” burde være: Det oser av entusiasme og glede i filmen, og den er ikke redd for å gjøre akkurat det den har lyst til å gjøre. Som for eksempel å mose en hjerne med en blender.

“You’re Next” handler om Erin (Sharni Vinson) som skal møte kjærestens familie for første gang. Den velstående familien virker nokså lykkelig, men så fort middagen er i gang blir det tydelig at det er en meget dysfunksjonell familie. Midt under skrikingen og bråkingen blir man distrahert av noe utenfor vinduene. Vi vet da at helvete er i ferd med å bryte løs. Men i all panikken som følger er det én som holder hodet kaldt; Erin.

Det hele begynner med et smell. Åpningsscenen, som sørger for at låta ”Looking for the Magic” går på repeat gjennom filmen, er en som setter en spenning som holder seg gjennom hele filmen. Spenningen og fascinasjonen rundt Erin gjør dette til en morsom filmopplevelse. Det er noen gode scener med fantastiske bilder. Vi kan også nyte et 70-tallsinspirert lydspor.

Det er også morsomt at det ikke er noen vanlig tittelsekvens i åpningen. Den dukker heller opp som en blodig advarsel på vinduet.

Det er få skrekkfilmer som klarer å underholde på det nivået som ”You’re Next” gjør. Ut ifra filmens mange scener kunne spenningen blitt ødelagt av visse valg, men regissør Adam Wingard var ikke redd for å gjennomføre det filmen lovet. Plottet er ikke særlig originalt eller overraskende, men det trengs heller ikke. Den er nemlig så underholdende med all sin grusomhet, all mystikken rundt Erin og humoren rundt hennes badasshet. Dette er rett og slett ”Hjemme alene” for voksne.

Er forresten Sharni Vinson den nye skrekkfilm-babe’n? På Ramaskrik viste de en annen film med henne i hovedrollen: ”Patrick”. Etter ”You’re Next” har hun uansett blitt en skuespiller av stor interesse for min del.

Skal du se en kinofilm på Halloween, anbefaler jeg denne!