2
Hjernedødt om hjernedøde

Tittel:
Resident Evil: Retribution
Sjanger:
Action, Grøsser, Science fiction, Zombie
Varighet:
1 t. 36 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Milla Jovovich
  • Michelle Rodriguez
  • Bingbing Li
  • Boris Kodjoe
Regissør:
Paul W. S. Anderson

Regissør Paul W. S. Anderson synes tydeligvis at det er kult å kle opp kona si i den trangeste drakta å oppdrive. Mon tro om det var den eneste motivasjonen han hadde til å lage dette siste kapittelet i “Resident Evil”-serien.

“Resident Evil: Retribution” slippes på leiemarkedet 16. februar.

Igjen er det masse hjernedøde zombier som tar over verden, og igjen er filmen omtrent like hjernedød som dem. Zombiene har dessuten et dusin flere ansiktsuttrykk på repertoaret enn menneskene i filmen, nemlig tretten. Samtlige samtaler i filmen ser ut som et dukketeater laget av Madame Tussaud.

Men filmen feiler ikke på alle områder. Historien makter faktisk å overraske; den er ganske mye kjedeligere enn forventa. Jeg skal prøve å oppsummere: Alice (Milla Jovovich) rømmer fra et undervannskompleks fullt av zombier.

I løpet av denne ferden til havoverflaten må hun slå, sparke og skyte disse zombiene – og det ser faktisk litt tøft ut nå og da. Men bare litt.

Som alltid i “Resident Evil”-filmene, har vi altså å gjøre med en kvinne som skal redde verden. Man kan argumentere for at det er fint med kvinnelige forbilder som kan sparke fra seg og gjøre en forskjell i verden, men det er ikke det vi får her. Kvinnene er til stede utelukkende for at publikum skal kunne se på stramme rumper og vold samtidig.

“Resident Evil: Retribution” er en mannefilm. Nei – testikkelfilm. Den er jo hjernedød.

PS! Det skal forresten sies at motivasjonen bak disse filmene er penger. Av én eller annen vanvittig grunn spilte dette lavmålet inn 200 millioner dollar.