4
Holder nivået oppe

Tittel:
Legenden om Narnia - Prins Caspian
Sjanger:
Drama, Eventyr, Familie, Fantasy
Varighet:
2 t. 30 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Liam Neeson
  • Peter Dinklage
  • Georgie Henley
  • William Moseley
  • Ben Barnes
  • Eddie Izzard
Regissør:
Andrew Adamson

“Legenden om Narnia – Prins Caspian” er nesten like god som forgjengeren. Men bare nesten.

De fire Pevensie-barna Peter, Susan, Edmund og Lucy drar tilbake til Narnia og oppdager at mye har endret seg siden de regjerte der 1300 år tidligere. For dem har det kun gått ett år. Telmariner-folket med den onde kong Miraz i spissen har invadert Narnia og alle de snakkende skapningene i skogen har gått i dekning. De har blitt en myte og Telmarinerne er overbevist om at de er utdødd. Den rettmessige kongen er prins Caspian, som Miraz prøver å drepe. Caspian slår seg sammen med Pevensie-barna for å bekjempe Miraz og hans tropper, for nok en gang å gjøre Narnia fritt.

Filmen har veldig vakre bilder og en spennende historie, men musikk, snåle aksenter og tidvis usannsynlige scener trekker litt ned. Likevel er det en god film til å være en oppfølger. Det kan være fordi de aller fleste av skuespillerne fra den første filmen er med i denne også. Andrew Adamson regisserer også begge filmer, noe som fører til at den andre filmen føles som en skikkelig oppfølger.

Historien er fortsatt god, men dessverre når den ikke helt opp til den første og mest kjente Narnia-fortellingen. Likevel, med sine 150 minutter er det imponerende at spenningsnivået holdes såpass høyt hele veien. De velkjente skuespillerne som har blitt hanket inn til stemmer, som Liam Neeson og Eddie Izzard i rollen som musa Reepicheep, trekker filmserien kraftig opp. Denne oppfølgeren er så god at den nesten fortjente like god karakter som den første filmen i serien. Men bare nesten.