4
Høy bukseføring og hardtslående action

Tittel:
Hamilton – I nasjonens interesse
Sjanger:
Action, Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 50 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Mikael Persbrandt
  • Pernilla August
  • Jason Flemyng
  • Kevin McNally
  • David Dencik
Regissør:
Kathrine Windfeld

Eklingen Mikael Persbrant har nok en gang gjort livet surt for for et helt filmcrew, men resultatet er like overraskende bra som det er overraskende at noen gidder å jobbe med ham.

Denne gangen spiller han den enestående, svenske etterretningsoffiseren Carl Hamilton – nasjonens fremste våpen i kampen mot terror. Svenskproduserte Sky Shadow-raketter havner i gale hender, og etter et angrep på somaliske sivilfolk får den Pernilla August-spilte statsministeren det hett under føttene.

Hamilton må ordne opp.

Det er ingen ekstraordinær historie, ei heller et forsøk på å lage fantasyfilm – sånn sett tålelig. Men en del av åpenbaringene lå lenge i korta og det er fascinasjonen for Hamiltons snarrådighet som gir den fineste underholdningen.

Skuespillerensemblet er smart satt sammen og navn som Jason Flemyng (“Kick-Ass”), Kevin McNally (“Pirates of the Caribbean”-filmene) og David Dencik (“Muldvarpen”) burde absolutt være gode trekkplastre – for de av oss som har et forhold til dem. Spesielt siden Persbrandt er så uspiselig.

Sexsymbol, du liksom …