4
Høydeskrekk? Hold deg langt unna denne!

Tittel:
Man on a Ledge
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 42 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Sam Worthington
  • Elizabeth Banks
  • Jamie Bell
  • Ed Harris
  • Anthony Mackie
Regissør:
Asger Leth

Personer med høydeskrekk bør definitivt styre unna enhver kinosal som viser “Man on a Ledge”.

På utsiden av en skyskraper i New York står Nick Cassidy og klamrer seg fast til en liten avsats. Han stirrer ned i døden og truer etter hvert med å hoppe. Hvorfor? Det blir du sittende å undre på i 102 minutter.

Politistyrker, psykologer, kriseteam og brannmenn blir tilkalt. I tillegg samler det seg en horde av nysgjerrige mennesker på bakken. Nick Cassidy er ekspoliti, noe som viser seg å ha sammenheng med hvorfor han står på avsatsen.

Sam Worthington spiller Cassidy og gjør en god prestasjon. Det samme kan ikke sies om Genesis Rodriguez og Jamie Bell som spiller et kjærestepar på innbruddstokt. Samlivsproblemene deres er i ferd med å ødelegge hele operasjonen, og paret byr på scener som drar filmen halvhjertet over i komediesjangeren.

Det er til tider vanskelig å vite hvem man kan stole på og hvem som egentlig er skurken. Denne spenningen kunne med fordel blitt gjort mer ut av. De få overraskelsene vi får servert er plumpe og på grensen til parodiske. Regissør Asger Leth tyr til mange lettvinte løsninger, som for eksempel at Nick, fra avsatsen sin, klarer å distrahere politiet slik at de ikke merker eksplosjonen i nabobygget.

Selv om ikke alt henger på greip er filmen energisk og spennende. Dersom du lar deg rive med av god underholdning og kjøper noen billige løsninger er denne intense, og noe tankeløse, thrilleren verdt å få med seg.