Hvem vil overta Twilight-fansen?

Var du en av de som sukket lettet ut idet “The Twilight Saga” rundet av i fjor? Da må du smøre deg med ekstra tålmodighet, for selv om Twilight-franchisen er avsluttet er ikke fenomenet det.

I 2013 kommer vi nemlig til å se flere filmer som vil forsøke å kapre Twilight-fansen.

Man kan mildt si at “The Twilight Saga” overrasket alle og enhver med seriens enorme popularitet blant tilskuerne, til og med filmbransjen selv. Nå har de dermed fått erfare at dette er en målgruppe de kan tjene store penger på, og nå som Twilight-franchisen er avsluttet kan de starte på nye franchiser som skal kapre Twilight-fansen.

En av årsakene til at “The Twilight Saga” splittet publikumet så voldsomt er at det er et melodrama i forkledning som en vampyrfilm. Den snur opp-ned på sjangeren. Det er fantasy for tenåringsjenter. Og nå kommer vi til å se flere fantasyfilmer som skal appellere til denne målgruppen.

Den 15. februar kommer filmen “Beautiful Creatures”, av produksjonsselskapet Summit Entertainment, som satset på “Twilight” i 2008. Dette er en adapsjon av den første av fire bøker i The Caster Chronicles-serien av Margaret Stohl og handler om Ethan (Alden Ehrenreich) som møter Lena Duchannes (Alice Englert), som bærer på mørke hemmeligheter og en flere generasjoners gammel forbannelse de må overvinne.

Den 22. mars kommer filmen “The Host”, som er en adapsjon av Twilight-forfatteren Stephanie Meyers andre bokserie. Den virker ganske annerledes enn “The Twilight Saga”, for her blir jorden invadert av utenomjordiske sjeler som overtar kroppen til menneskene. Men den sjelen som havner i Melaine Stryder (Saoirse Ronan) klarer å skape et bånd med verten og de forsøker å hjelpe menneskene i invasjonen.

Den 23. august kommer filmen “Skyggejegerne: Demonenes By”, som blir regissert av den norske filmregissøren Harald Zwart. Dette er en adapsjon av den første av seks bøker i “The Mortal Instruments”-serien av Cassandra Clare og handler om Clary Fray (Lily Collins) som finner ut sannheten om sin fortid og om slektens hemmeligheter når moren blir kidnappet av en demon.

Den 22. november er det premiere på oppfølgeren i “The Hunger Games”-trilogien, “The Hunger Games: Catching Fire”, som handler om hvordan det går med Katniss (Jennifer Lawrence) etter å ha vunnet den 74. runden av Dødslekene med Peeta (Josh Hutcherson).

Man kan si hva man vil om Twilight-franchisen, men det skal bli interessant å se hva filmene kan ha gjort med fantasy-sjangeren og, ikke minst, hvordan de nye franchisene vil bli mottatt av publikummet.

La kampen om Twilight-fansen begynne!