2
Hvor skal dette ende?

Tittel:
Hot Tub Time Machine 2
Sjanger:
Komedie, Science fiction
Varighet:
1 t. 33 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Craig Robinson
  • Rob Corddry
  • Clark Duke
  • Adam Scott
Regissør:
Steve Pink

I rekken av totalt unødvendige oppfølgere har vi kommet til “Hot Tub Time Machine 2”.

Og om du faktisk husker gjengen fra den første filmen fra 2010, så består de denne gang av Lou (Rob Corddry), Nick (Craig Robinson) og Jacob (Clark Duke). Altså, ingen John Cusack. Historien er like absurd som filmens tittel, for nå må de tre gjenstående karene tilbake i tid for å rette opp at Lou blir skutt med hagle i skrittet, i sitt eget hjem. Men noe ser ut til å gå feil, og de ender opp flere år frem tid.

Med det er problemene i gang igjen, og en mer sprø utfoldelse av en allerede etablert gal gjeng er et faktum. For om du trodde de tøyde strikken i det lengste forrige gang, så går de mye hardere til verks nå. Sist gang var det jo uskyldig moro. Nesten, i hvert fall. Men det er ikke noe positivt fortegn her, snarere tvert imot. “Hot Tub Time Machine 2” har kun små doser av popkulturelle referanser, samt de gangene gjengen fabler i vei om en persons utseende ved å bruke enkel sammenligningshumor. På de stedene må jeg si at filmen faktisk gjør det rimelig bra.

Men kun tre-fire minutter med morsomheter er ikke nok.

Og selv med Craig Robinson i relativt fin form, er Corddry langt forbi normalen, mens Duke blir litt svak. De mangler limet for å holde både dem og historien sammen – som da var John Cusack i den første filmen. Hvordan har de forsøkt å løse dette denne gang? Jo, de plasserer Adam Scott inn i gjengen. Og passer han inn i gjengen? Nei, selvfølgelig ikke. Ikke er han spesielt underholdende heller – der han skal fungere som motvekten til superdrøye Corddry og kompani. Og historien gjør det jo enormt vanskelig for seg selv ved å basere seg på popkulturelle referanser og en helsprø vri på tidsreiser som ikke fungerer. Irritasjonen over forferdelige skuespillere som portretterer usmakelige karakterer gjør at dette ble en forferdelig dårlig opplevelse.

“Hot Tub Time Machine 2” har det egentlig plassert i tittelen. Dette er tull og fjas fra start til slutt. Skuffende er det dermed at manuset og selve produksjonen ikke gir valuta for pengene. Dette ser og føles ut som slapt håndverk – til den grad det faktisk kan kalles håndverk. En oppfølger som dette har selvfølgelig liten sjans til å gjøre det bra, selv om jeg har sett verre oppfølgere. Ja, det er faktisk sant.

Noen små morsomheter redder filmen fra bunnkarakter, mens fraværet til John Cusack kan oppsummeres slik: Denne filmen fortjener ikke plassen sin på kino.

Om du tilhører den lille fanskaren som forguder den første filmen, vil du nok finne noe du kan klamre deg til. Om du prøver veldig hardt, riktignok. Filmens avslutningsscene drar klare paralleller til “Tilbake til fremtiden”-filmenes avslutningsscener, bare for å toppe storformen med nok en popkulturell referanse. Og ja, det hintes himla hardt til nok en film.

La oss håpe det aldri skjer. Nå er det nok!