4
Her er Jessica Alba og Lindsay Lohan kliss nakne

Tittel:
Machete
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 45 min.
Aldersgrense:
18
Skuespillere:
  • Danny Trejo
  • Robert De Niro
  • Jessica Alba
  • Steven Seagal
  • Michelle Rodriguez
  • Lindsay Lohan
Regissør:
Ethan Maniquis, Robert Rodriguez

Og bare det faktum at to sexbomber av deres kaliber stiller kliss nakne i en slik produksjon – er verdt kronene du betaler for å se den.

Det er ikke nødvendigvis fordi du er gutt og synes nakne jenter er ålreit å glo på. Snarere fordi det overrasker såpass. Vips! – Jessica Alba dusjer! Vips! – Lindsay Lohan ligger naken i en bil. Er du ikke klar over dette på forhånd, er det på grensen til banebrytende.

Men det er naturligvis mye annet som kan sies om denne filmen. Vi kan si at den er det perfekte eksempel på hva dagens filmindustri i stor grad handler om: Penger via underholdning. Lager man underholdende film, kommer pengesedlene rekende. Det er på sett og vis litt skremmende, for denne filmen finnes ikke bra, slik vi kjenner begrepet ‘bra’. Så da blir igjen spørsmålet: Skal vi vurdere hvor “bra” den er?

Mitt svar er delt. Hvis filmen ønsker å være “bra”, så vurderer vi deretter. “Machete” ønsker å være latterlig. Jeg synes den er latterlig. Produksjonen er med andre ord det den ville. Applaus!

Når det er sagt, så kan man ikke bare bestemme seg for å lage en dårlig film, mestre det, for så å motta pris for god film. Det er kanskje derfor denne filmen ikke når helt opp. For i all sin praktfulle latterlighet, kunne den vært bedre. Ørsmå kvalitetsjusteringer kunne gjort dette knallbra, men det er ikke lagt nok vekt på.

Det blir derfor bare “ganske” gøy. Men ikke noe mer.