I det “blå” hjørnet er Rocky tilbake

blu-ray-1024x588Denne uka byr vi på Rockys retur til bokseringen, samt Pixar-animasjon og norsk storfilm.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Birkebeinerne

BirkebeinerneÅret er 1204. De kongelojale birkebeinerne og kirkesponsede baglerne kriger om kontrollen over Norge. Kong Sverre blir myrdet av sin egen bror, og etterlater seg en uekte sønn som eneste håp mot kristi frelse. Til å beskytte kongsemnet settes to birkebeinere som skal frakte poden over Rena til birkebeinernes festning – med baglerne hakk i hæl.

Med terningkast tre, ville nok vår anmelder Øystein T. Drabløs ønsket seg en hyggeligere tur i lag med historiske skigåere. Hele anmeldelsen til Øystein kan du lese her.

2. Den gode dinosaur

Den gode dinosaur Den vennligsinnede dinosauren tittelen refererer til heter Arlo, en småirriterende reddhare som roper og skvetter av hva enn det måtte være. Av den grunn er det stort sett Arlo som blir tildelt møkkajobbene når det forefallende på gårdsbruket han og familien driver skal unnagjøres. Arlo blir fortalt av sin far at han må “sette sine spor” på gårdsveggen (selvfølgelig både i bokstavelig og metaforisk forstand). Dette får den irriterende konfliktskyen litt hjelp til den dagen han klarer å fordufte ned i elven og bli skylt langt av gårde. Arlo må nå bevise at også han kan, ved å finne veien hjem igjen på egenhånd. Eller, helt på egenhånd er han ikke, da den tilsynelatende meth-avhengige menneskevalpen Spot gir en hjelpende labb.

Pixar er langt i fra toppnivå da de lagde dinosaur-film – i hvert fall om vi skal høre på Øystein T. Drabløs sin anmeldelse.

3. Creed

Creed Ung gutt, beleilig nok bastard-sønnen til avdøde Apollo Creed, vil klare seg på egenhånd i bokseringen. Med navnet Adonis Johnsen oppsøker han gamlefars venn og motstander gjennom fire filmer, før det pøses på med sportslig og hverdagslig motgang, suksess, motgang, suksess. Vi har sett det før. Og det gjør ingen verdens ting.

Siste slag fra Rocky Balboa gjennom den nye filmen “Creed” treffer hardt. Terningkast fem ble fasiten da Thor Benjamin Brekken anmeldte filmen.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Alvin og Gjengen 1-4
  • Alvin og Gjengen 4: På farten
  • Deathgasm
  • En mann ved navn Ove
  • The Bourne Identity
  • The Bourne Supremacy
  • The Bourne Ultimatum