3
Ikke for klaustrofobe

Tittel:
Elevator
Sjanger:
Thriller
Varighet:
1 t. 24 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Christopher Backus
  • Anita Briem
  • John Getz
Regissør:
Stig Svendsen

Ni personer og en bombe i en heis på Manhattan. Dette skjer i den norsk-amerikanske thrilleren “Elevator”.

På vei opp til festen for Wall Street-selskapet Barton Investment Company stopper heisen med ni mer eller mindre fremmede festdeltakere. De finner snart ut at en av dem har en tidsinnstilt bombe som er umulig å desarmere. Potensialet er der, men “Elevator” tar imidlertid aldri helt av.

En av tingene filmen skal ha pluss for er å stadig overraske deg når du slapper av og tror du vet hva som kommer til å skje. Ikke så mye i form av blod, gørr eller lik som faller ut av skap – det er riktignok ikke så mange skap i heisen – men av komiske og nokså absurde vendinger inne i heisen. Filmen er nemlig mer småfestlig enn den er skremmende. Joda, det blir både blod og scener som gir folk varierende grad av klaustrofobi, men “Elevator” er først og fremst underholdende. Er du ute etter å bli traumatisert burde du velge en annen film.

Jeg lot meg underholde, men jeg må innrømme at jeg forventet noe mer spenning. For Guds skyld, det er en bombe i en heis, og folk kommer seg ikke ut! Det blir riktignok aldri fryktelig skummelt, men det blir heller aldri fryktelig morsomt, ekkelt, nervepirrende, engasjerende eller tankevekkende.

Regissør Stig Svendsen har lykkes i å lage en film som er verken fugl eller fisk, men det var nok ikke det som var målet. Om du nå bestemmer deg for å se filmen: Legg merke til photobombing fra Mack Bryggerier.