4
Ikke helt finjustert

Tittel:
The Adjustment Bureau
Sjanger:
Romantikk, Science fiction, Thriller
Varighet:
1 t. 46 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Matt Damon
  • Emily Blunt
  • Michael Kelly
  • Anthony Mackie
Regissør:
George Nolfi

Noen ganger kommer det et romantisk drama som er annerledes enn hva man har sett av sjangeren tidligere (i mitt tilfelle er dette fint lite). Tankene går til “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”. Det er dog vanskelig for denne filmentusiasten å tenke tilbake på sist en romatisk sci-fi-thriller ble sluppet på det norske publikum.

Handlingen dreier seg rundt kongressmedlemmet David Norris som møter den eksentriske Elise på herretoalettet i sitt valglokale. De to forelsker seg i hverandre, men mystiske krefter holder de fra hverandre. Disse kreftene er et byrå med fedorabrukende agenter, som har som oppgave å lede Davids liv etter den planen skjebnen har lagt for ham. David må nå velge mellom å følge veien slik skjebnen har bestemt det, eller om han skal jakte den ene kvinnen han elsker (Mon tro hvilken vei han velger …).

“The Adjustment Bureau” er en film som byr på gode skuespillerprestasjoner og et originalt konsept. Filmen gjør et godt forsøk på å gi nytt giv til en sjanger som har vært ganske ensformet de siste ti årene. Problemet er at den bruker for lang tid til å trekke seeren inn i plotet. De første tjue minuttene går meg på å introdusere David og Elise for hverandre.

De neste tjue på en serie merkelige hendelser satt i gang av dresskledde menn med hatter, uten at vi får noen videre forklaring på hvem disse folkene er. Filmen mislykkes i å dra meg inn i handlingen, noe som fører til at jeg mister interessen for hva som skjer på lerretet foran meg. Heldigvis bedrer den siste timen betraktelig på inntrykket, da vi får større innblikk i både karakterene og det mystiske byrået. Filmen drives over til å bli en spennende thriller som for en gangs skyld får deg til å ta blikket bort fra menneskene i setene foran deg, og tilbake på lerretet.

Det er vanskelig å gi karakter på en film som dette. De første førti minuttene er relativt uengasjerende og tamme, men dette snur drastisk den siste drøye  timen. Filmen skal ha ros for å tenke utenfor boksen, og dra inn elementer fra andre sjangere inn i det som har blitt en litt strømlinjeformet sjanger. Filmen krydres med godt skuespill (spesielt Anthony Mackie i rollen som agenten Harry Mitchell) og stram regi, som løfter denne filmen til å bli et godt stykke underholdning. Etterhvert.